24 / 04 / 2024

Villasını büyüten Yılmaz Özdil'e suç duyurusu!

Villasını büyüten Yılmaz Özdil'e suç duyurusu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı ve imara uygun olmayan yapılaşma nedeniyle mühürlenen villayla ilgili yeni gelişmeler meydana geldi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yalan beyanla yapı kayıt belgesi aldığı kaydedilen Hülya Özdil ile ilgili



Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde, yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017 tarihinde firmadan 4,6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükte bulunan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içerisinde yer alıyordu. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bodrum Belediyesi, yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm- 142,5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı verip, bir sürenin ardından da yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfına sahip yapıyı Özdil ailesi, villaya dönüştürdü. Ruhsatı tek katlı, iki bitişik ofis ünitesi için düzenlenen 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı ortaya çıktı. 310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan 'İmar Barışı'na başvuruda bulundu. Ancak 'İmar Barışı' sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı tespit edildi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın 'İmar Barışı' ardından yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da belirlendi.

Bu gelişmeler sonrasında villada yer alan imara aykırı alanlar belirlendi ve incelemeler başlatıldı. İncelemenlerin tamamlanmasından sonra dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Ayrıca villa Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürde, 'Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenip durdurulmuştur' ifadeleri kullanıldı.

KARAR ONAYLANDI

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce villada bulunan kaçak eklentilerin yıkılması amacıyla yazılan talimat, Bodrum Belediyesi'ne tebliğ gönderildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayıs tarihine kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat edildi. Gönderilen yıkım kararı sonrasında Bordum Belediyesi encümen kararıyla onay verildi ve 13 Mayıs tarihinde kaçak eklentilerin yıkılacağı açıklandı.

İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SUÇ DUYURUSU

Diğer yandan Özdil ailesinin villasıyla ilgili bugün yeni gelişme meydana geldi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yalan beyan verdiği kaydedilerek, yapı kayıt belgesi alan Hülya Özdil ile ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villası mühürlendi!

Yılmaz Özdil'in villasıyla ilgili çarpıcı rapor!


Geri Dön