20 / 04 / 2024

Can Ekşioğlu: Gayrimenkul, ekonomik büyümeyi tetikleyecek!

 Can Ekşioğlu: Gayrimenkul, ekonomik büyümeyi tetikleyecek!

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 'Nitelikli alım gücüne' ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Can Ekşioğlu "gayrimenkul ekonomik büyümeyi tetikleyecek" dedi.



ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 'Nitelikli alım gücüne' ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Gayrimenkul pazarlama sektörünün ekonomi açısından önemini değerlendiren Can Ekşioğlu, "Sanayi sektöründeki yatırımların artması daha nitelikli bir gayrimenkul pazarlama sektörüne ihtiyaç doğuracak" dedi. 


Alım gücü oluşacak Bu paralelde, sanayi sektörüne verilecek önemle daha nitelikli bir alım gücü yaratılacağını söyleyen Ekşioğlu, "Bu alım gücüne sahip olacak nitelikli müşteri profilleri doğru gayrimenkul yatırımları yapmak isteyeceklerdir. Özellikle kentsel dönüşüm sonrası üretilen konutlar için oluşacak müşteri profilleri ve bu profillerin alım gücünü hesap etmeden yapılan gayrimenkul projelerindeki lüks konut tiplerinin satış hızı, inşaat firmaları için önemli hale gelecek" diye konuştu. 


Posta 


Geri Dön