26 / 04 / 2024

Çanakkale Biga'da yeni köprü inşa ediliyor!

Çanakkale Biga'da yeni köprü inşa ediliyor!

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, temsili olarak iş makinesiyle yıkım çalışmasını başlattı. Köprünün yeni haliyle hizmete girmesinin 1 Ekim'de planlandığını aktaran Işık, "Köprünün yıkım ve yapım işini Atak İnşaat firması 4 milyon lira bedelle üstlendi." dedi.



Biga Belediye Başkanı ismail Işık, temsili olarak iş makinesiyle yıkım çalışmasını başlattı. Köprünün yeni haliyle hizmete girmesinin 1 Ekim'de planlandığını aktaran Işık, "Köprünün yıkım ve yapım işini Atak İnşaat firması 4 milyon lira bedelle üstlendi." dedi. 


Işık, hazırlanan proje kapsamında yenisinin "Büyük Köprü" benzeri olacağını belirterek, "Yeni köprü araç ve yaya trafiğine açık olacak. Müteahhidimiz bu konuda deneyimli ve özverili çalışmalarıyla 'Büyük Köprü'yü de zamanından önce tamamladı. 


Bugün 1 Ağustos, inşallah köprünün açılışını 1 Ekim'de yapacağız." diye konuştu. Köprünün 56 metre uzunluğa ve 13 metre genişliğe sahip olduğunu dile getiren Işık, şu bilgileri verdi: "Biga'nın üçte bir nüfusunun çarşı merkezi trafiğine girmeden Çanakkale çevre yoluna ve Çan yoluna bağlantısını sağlayacak köprü sayesinde ilçe trafiği de önemli ölçüde rahatlayacak. Bu yeni köprüyle Biga yeni bir şehir girişi daha kazanmış olacak." 


Büyük Zafer Gazetesi


Geri Dön