09 / 12 / 2025
fuzul

Çanakkale Boğazı'nda deniz suyu çekildi!

Çanakkale Boğazı'nda deniz suyu çekildi!

İl merkezi ile Güzelyalı, Dardanos, Erenköy ve Karanlık Liman mevkilerinde deniz suyunun çekilmesinin ardından kayalıklardaki yosun ve bazı deniz canlıları ortaya çıktı. Kimi balıkçı tekneleri de karaya oturdu.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Çekilme görülen bölgelere gelen vatandaşlar, bunu cep telefonlarıyla görüntüledi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, yaptığı açıklamada, bu olayın yılın belli tarihlerinde yaşandığını söyledi.


Bu durumun geçen yıl da görüldüğünü hatırlatan Perinçek, şöyle konuştu: "Gelgit, ayın dünya üzerindeki etkisi çekim etkisiyle ilgilidir. Yeryüzünün aya baktığı tarafta ayın çekimi nedeniyle sular belli dönemlerde yükseliyor ama diğer taraflarda ise su alçalması meydana geliyor. Gelgit olayının nedeni budur. Bu duruma iç denizlerde yani Marmara ya da Ege'de pek rastlanmıyor veya daha az meydana geliyor ancak okyanuslarda çok yüksek düzeyde gerçekleşiyor. Mevsimsel bir olaydır, deprem ya da herhangi bir başka nedene bağlanması çok anlamsız olur."


Habertürk


Geri Dön