19 / 04 / 2024

Çanakkale'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Çanakkale'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Çanakkale’de özellikle Barbaros Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi’nde yoğun olarak yapılan “Yerinde kentsel dönüşüm” çalışmaları hız kazandı.



Çanakkale’de özellikle Barbaros Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi’nde yoğun olarak yapılan “Yerinde kentsel dönüşüm” çalışmaları hız kazandı. Çanakkale’de 2016 yılının ilk 10 ayında Çanakkale Belediyesi tarafından 701 inşaat ruhsatı verildiği öğrenildi. Çanakkale Emlakçılar Derneği Başkanı Lütfü Dara ise, kentin, konut artışına ihtiyacı olduğunu vurguladı… 


 Çanakkale`deki bina sayısı gün geçtikçe artıyor. Çanakkale`de geçtiğimiz yılın tamamında verilen inşaat ruhsatı sayısı 650 iken, bu sayı bu yıl ise Kasım ayı başına kadar 701 olmuş durumda. Çanakkale`nin artan nüfusuna bağlı olarak, konut sayısı da artış göste-riyor. Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü verilerine göre inşaat ruhsatı verilen sayı geçtiğimiz 2015 yılı içerisinde 650 iken, 2016 Kasım ayına kadar 701 adet oldu. Bu sayının yıl bitimine kadar artış göstermesi bekleniyor. Çanakkale`de 2016 yılının Eylül ayına kadar 175 bina yıkılmış, 701 de yeni inşaat ruhsatı verilmiş… Temmuz ayında hiç bina yıkımı gerçekleşmezken yıkılan bina sayısı aylara göre şu şekilde gerçekleşti; Ocak ayında 20, Şubat ayında 22, Mart ayında 19, Nisan ayında 24, Mayıs ayında 25, Haziran ayında 26, Ağustos ayında 17 ve Eylül ayında 22. 


Dara; "İhtiyaç var"


Çanakkale`de bina sayılarının artmasının arz-talep sonucunda gerçekleştiğini dile getiren Çanakkale Emlakçılar Derneği Başkanı Lütfü Dara, gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaptığı açıklamada, Çanakkale`nin binaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Dara; “Talep var, ihtiyaç var. İhtiyaç olmasa inşaat yapılmaz. Haliyle Çanakkale`de kiralık daire sıkıntısı var. Hem fiyatlar yüksek, hem daire bulunamıyor. Zaten daire bulunamadığı için fiyatlar yüksek. Bize gelen kiralık daire soranlardan anladığım kadarıyla sıkıntı var. Yani bir emlakçı olarak benim şu an elimde kiralık daire bulunmuyor. Demek ki ihtiyaç var. İhtiyaç fazlası olur ise, daha fazla bina yapılırsa kiralar düşer veyahut da en azından aynı seviyede kalır. Ancak her geçen gün kiralar daha da yükseliyor" dedi. 


Çanakkale Olay


Geri Dön