18 / 04 / 2024

Çandarlı Limanı ihalesinde teklif zarfları 5 Kasım'da açılacak!

Çandarlı Limanı ihalesinde teklif zarfları 5 Kasım'da açılacak!

Binali Yıldırım, "Çandarlı Limanı Konteyner Terminali İnşaatı" yapım işinin ihalesinde teklif zarflarının 5 Kasım'da açılacağını bildirdi. Yıldırım, ihaleyi kazanan şirketin kullanacağı krediler ve diğer harcamalar için Hazine garantisi verilmedi" dedi




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Çandarlı (Kuzey Ege) Limanı Konteyner Terminali İnşaatı" yapım işinin ihalesinde teklif zarflarının 5 Kasım'da açılacağını bildirdi. Yıldırım, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün Çandarlı (Kuzey Ege) Limanı Konteyner Terminali inşaatı için "Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret (YİD) Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkındaki Kanun" kapsamında ihaleye çıkıldığını hatırlattı.

Projeye ait ihale dosyalarının 5 Eylül'den itibaren Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Liman Yapım Dairesi Başkanlığı'nda ücretsiz olarak görülebildiğine dikkat çeken Yıldırım, "Ancak ilgililerin, ihalelere iştirak etmek için ihale dosya bedeli olan KDV dahil 50 bin lirayı Bakanlığın merkez saymanlık müdürlüğüne yatırmalarını müteakip buna dair makbuzla birlikte Liman Yapım Dairesi Başkanlığı'na müracaat ederek dosyalarını almaları gerekiyor" diye konuştu. Bu iş için geçici teminat tutarının 50 milyon lira olarak belirlendiğini ifade eden Yıldırım, ihaleyi kazanan şirketin kullanacağı krediler ve diğer harcamalar için Hazine garantisi verilmeyeceğini söyledi.


"Yüzde 90 tamamlandı"

Çandarlı Kuzey Ege Limanı'nda altyapı çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını ifade eden Yıldırım, üstyapının YİD modeliyle yapılacağını söyledi. Yapım için 4 olmak üzere 41 yıllığına kiralanacak olan Kuzey Ege Limanı'nın, 3 etap halinde yapılacağını ve bu yıl içinde ihalenin tamamlanacağını anlatan Yıldırım, Çandarlı Kuzey Ege Limanı'nın tüm fazları tamamlandığında Türkiye'nin en büyük, dünyanın da en büyük 10 limanından biri olacağını dile getirdi.


Yeni Asır


Geri Dön