20 / 04 / 2024

çandarlı limanı ihalesi

çandarlı limanı ihalesi

Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak planlanan Çandarlı'daki Kuzey Ege Liman'ında karayolu ve demiryolu bağlantısıyla ilgili planlamaların ardından yeniden ihaleye çıkılacak.

Çandarlı Limanı ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz, Çandarlı Limanı'nın yapım ihalesinin 6 ay içinde çıkılacağını söyledi. Nemrut Limanı bağlantı yolunun ihalesi için ise Nisan'da çalışmaların tamamlanmasına karar verildi.

Çandarlı Limanı'nı alt ve üst yapısı için ihaleye çıkılacak!

Çandarlı Limanı'nı alt ve üst yapısı için ihaleye çıkılacak. Çandarlı Limanı'nın mendirek harici altyapı ve üst yapısı için YİD yöntemiyle ihaleye çıkılacak, Filyos Limanı'nın altyapı işlerinin inşaatına başlanacak.

Çandarlı Limanı için ikinci kez ihaleye çıkılıyor!

AK Parti Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper, Çandarlı Limanı'nın üst yapısı için Eylül ayı içerisinde yeniden ihaleye çıkılacağını bildirdi. Ürper, geçen yılın Kasım ayında yapılan ilk ihaleye şartlarının ağırlığı nedeniyle katılım olmadığını hatırlattı.

Çandarlı Limanı için yeni bir şartname hazırlanıyor!

Çandarlı Limanı için yeni bir şartname hazırlanıyor. Bakanlığın ilk etapta 4 milyon TEU, tamamlandığında ise toplam 12 milyon TEU elleçleme kapasitesi öngördüğü limanın projesinde revizyona gidileceği bildirildi.

Çandarlı Limanı ihalesinin yeniden düzenlenmesi talep edildi!

Yap-işlet-devret modeliyle 4 yılı yapım olmak üzere 41 yıllığına kiralanacak liman için Türkiye'nin önde gelen grupları Sabancı, Arkas, Limak, Akfen, MNG ve Yıldırım dosya aldı. Ancak ihaleye teklif veren olmadı.

Çandarlı Limanı için dev firmalar yarışıyor!

Altyapısının kamu tarafından yüzde 90 bitirildiği Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın YİD modeliyle yapımı ve 41 yıl işletilmesi ihalesinde Türkiye'nin en büyük grupları teklif verdi. 75 ve üzeri puan alan şirketler 2014'teki ihaleye girecek

Çandarlı Limanı ihalesinde teklif zarfları yarın açılacak!

Dünyanın en büyük 10’uncu limanı olacak Çandarlı’ da zarflar yarın açılıyor. Açık artırma daha sonra. Liman, Yunanistan’daki Pire Limanı’ nın Akdeniz’deki hâkimiyetine de son verecek...

Çandarlı Limanı ihalesinde teklif zarfları 5 Kasım'da açılacak!

Çandarlı (Kuzey Ege) Limanı Konteyner Terminali İnşaatı yapım işinin ihalesinde teklif zarfları 5 Kasım'da açılacak. 41 yıllığına kiralanacak liman, 3 etap halinde yapılacak. Liman, 12 milyon konteyner yükleme-boşaltma kapasiteli olacak....

Çandarlı Limanı için altı dev grup yarışacak!

Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilecek Çandarlı Limanı Konteyner Terminali için Sabancı, MNG, Limak, Akfen, Yıldırım Holding ve Arkas Grubu teklif verecek. Firmalar puanlama ile değerlendirilecek.

Çandarlı Limanı ihalesinde teklif zarfları 5 Kasım'da açılacak!

Binali Yıldırım, "Çandarlı Limanı Konteyner Terminali İnşaatı" yapım işinin ihalesinde teklif zarflarının 5 Kasım'da açılacağını bildirdi. Yıldırım, ihaleyi kazanan şirketin kullanacağı krediler ve diğer harcamalar için Hazine garantisi verilmedi" dedi

Çandarlı Limanı için devler yarışacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, dünyanın en büyük 10 limanı arasında yer alacak Çandarlı (Kuzey Ege) Limanı Konteyner Terminali inşaatı için 230 milyon lira bedelle ihaleye çıktı. İhalede dev gruplar yarışacak

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Kalamış Yat Limanı'nın Koç’a devrine onay!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'ın oldu.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi mecliste!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

çandarlı limanı ihalesi Haberi

çandarlı limanı ihalesi

Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak planlanan Çandarlı'daki Kuzey Ege Liman'ında karayolu ve demiryolu bağlantısıyla ilgili planlamaların ardından yeniden ihaleye çıkılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Poyraz "Demiryolu ve karayolunu liman geri sahasına kadar bakanlığımız getirecek. Asıl amacımız Çandarlı'yı ve Nemrut Körfezi'ndeki diğer limanları Kars-Tiflis-Bakü ve Türkmenbaşı hattı ile Çin'e bağlamaktır" diye konuştu.


Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak planlanan Çandarlı'daki Kuzey Ege Liman'ında demiryolu ve karayolu bağlantılarının planlanmasının ardından yeniden ihaleye çıkılacak.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Özkan Poyraz yaptığı açıklamada, uluslararası transfer limanı olarak planlanan 12 milyon TEU kapasiteli limanla ilgili altyapı çalışmalarıyla hakkında bilgi verdi.

Limanın mendirek inşaatının tamamlandığını, ilk etapta 4 milyon TEU'luk bölümünün devreye sokulması için Yap-İşlet-Devret ihalesi üzerinde çalışma yapıldığını ifade eden...