20 / 04 / 2024

Çankırı'da Gençlik Merkezi açıldı!

Çankırı'da Gençlik Merkezi açıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Kibrit kutusu gibi birbirinin aynı projeler değil. Hepsi birbirinden farklı, değişik projeler" dedi. Kılıç gençlik merkezlerinin gençlerin yeni limanları olduğunu söyledi...




Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Gençlik merkezinde yetişen gençler, bu ülkenin polisine molotofkokteyli atmaz" dedi.


Kılıç, Çankırı Gençlik Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanına 155 gençlik merkezi yaptıklarını ifade ederek, "Kibrit kutusu gibi birbirinin aynı projeler değil. Hepsi birbirinden farklı, değişik projeler" dedi.


Gençlik merkezlerinin gençlerin yeni limanları olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:


"Gençlerimiz bu merkezimize her saat gelebilecek. Hizmetlerimiz tamamen ücretsiz olacak. Spor, sanat ve kültürel, her türlü dalda hizmet sunulacak. Buraya üye gençlerimiz gençlik kamplarına katılma şansı bulacak. Gençlerimiz ve çocuklarımız müfredat dışında kalan tüm alanlarda burada kendilerini yetiştirecekler, hizmetler tamamen ücretsiz olacak. Buralar gençlerin yeni limanı olacak.


Gençlik merkezi faaliyetlerine katılan gençlerimiz, Türkiye'nin birçok yerine düzenlenen kamplara katılma imkanı bulacak."


Kılıç, gençlerin şühedanın peşinde yürümeye devam edeceğini vurgulayarak, "Ocak ayında gençlik, şühedanın izin gitti ve Kars'a yürüdü. Ağustos ayında Malazgirt'te gençlik şühedanın peşinde yürüdü. Yürümeye de devam edecek" diye konuştu.


- "Bin yıldır bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar"


Türkiye'de kardeş kavgası çıkartılmak istendiğini anlatan Kılıç, 26 Ağustos 1071'de Malazgirt Ovası'nda Türkler, Kürtler ve Arapların kaderinin birleştiğini söyledi.


Anadolu'nun kapılarının herkese açıldığını dile getiren Kılıç, "Ondan dolayıdır ki bin yıldır birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Bin yıldır bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Kardeş kavgası çıkarmaya çalışıyorlar ama biz, 'Türkiye tezgaha gelmez' diyoruz. Alevi-Sünni, Türk-Kürt kardeştir. Her insanın iyisi, kötüsü vardır. İyiliği baştacı etmek, bu bizim en öncelikli vazifemizdir" ifadesini kullandı.


Gençlik merkezlerinde yetişen gençlerin insanlara karşı daha sağduyulu olacağına dikkati çeken Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:


"Gençlik merkezinde yetişen gençler bu ülkenin polisine molotofkokteyli atmaz. Yolu gençlik merkezlerinden gençler gençler belediye otobüslerini yakmaz, kamu binalarına taş atmaz, devletin ya da vatandaşların malını tahrip etmez, canına kast etmez, huzurunu bozmaz. Yolu gençlik merkezlerinden geçen gençler terörle, anarşiyle, kaosla buluşmaz. Darbecilerle aynı hedefe koşmaz. Bu kadar açık, bu kadar net. Bu yüzden Türkiye'nin dört bir yanında gençlik merkezleri yükseliyor."


Kılıç, konuşmasının ardından mendilini hediye ederek şakalaştığı engelli sporcu İsmail Koç ile açılış kurdelesini kesti.


Kılıç ve beraberindeki AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan daha sonra gençlik merkezini gezdi.


AA


Geri Dön