25 / 04 / 2024

Cario Türkiye yatırımlarına devam ediyor

Cario Türkiye yatırımlarına devam ediyor

Akkoza ve Akasya projelerinden ayrıldığını açıklayan Hollandalı yatırımcı Corio, Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor



Aralıkta Akkoza ve Akasya projelerinden ayrıldığını açıklayan Hollandalı yatırımcı Corio'nun Türkiye pazarından çıkmaya hazırlandığı yönündeki haberle ilgili, şirketin Türkiye CEO'su Koray Özgül, "Hiçbir yere gitmiyoruz" dedi.

2004'te Akmerkez'in yüzde 46.92 hissesini alarak pazara girdiklerini hatırlatan özgül, "2007'den beri aktif olarak 1 milyar dolarlık yatırım yaptık; bırakılıp gidilmez. Bu para taş, toprak, koridor halinde ve uzun süreli yatırımcı zaten bunu düşünerek geliyor. 20 yılın içinde 1 yıllık krizin lafı bile olmaz. Fakat artık yatırımlar ona göre ayarlanacak" diye konuştu.

'RİSKLERİ ALMAK İSTEMEDİK'
Yapılan portföy değişikliğinin riski azaltma stratejisiyle ilgili olduğunun altını çizen özgül, "Akkoza ve Akasya'nm hisselerinden çıkılması, çok net olan ve daha önce ifade edilmiş bir stratejinin parçasıdır. 8-9 aydır süren bir çalışmanın sonucu Aralık ayında bitti ve duyuruldu. Krizle direkt ilgisi yok. Bunda da düşünülen şey çok net ve açık: Operasyonel olan alışveriş merkezlerine (AVM). yönelelim; topraktan girip inşaat yaparak o riskleri almayalım" şeklinde konuştu. Corio'nun yatırımcı olduğuna işaret eden Özgül, şöyle devam etti:

"Türkiye uluslar arası gayrimenkul döngülerini henüz bilmiyor; yavaş yavaş öğreniyor. Firmaların alıp satması çok doğaldır. Toprak al, belediye ile imarda anlaş, inşaatı yap, kirala, envai çeşit sorunla uğraş... Gerek yok artık. Hazır bir sürü AVM var. Onların yavaş yavaş alınma zamanı geliyor."

AVM'leri satmanın mantığı yok
Akmerkez'in yenilenme süreci için, "Yatırımcı satıp çıkacağı yer için yenileme dahi yapmaz" diyen Özgül, "Hiçbir şey yapmamak her zaman' daha ucuz olabilir kriz zamanlarında. Gidecek olsak; bir şey yapmazdık. Diğer AVM'lerimizi de satmanın bir mantığı yok, hele de krizde..." şeklinde konuştu.

Corio Türkiye, Denizli Tera: AVM'nin yüzde 51, Adapazarı Ada AVM,  Ankara  365 AVM, Tekirdağ Tekira AVM'nin yüzde 100'üne sahip. Devam eden projeleri arasında Anatolium Bursa ve Malatya AVM'de yüzde 100 nihai yatırımcı. Portföyüne son dahil ettiği Tarsus'taki Tarsu AVM ile Corio, Türkiye'd toplam 8 projeye ulaşıyor

Menekşe Ataselim/Habertürk

 


Geri Dön