23 / 04 / 2024

Çarşamba Ortaöğretim Eğitim Kampusu tamamlanıyor!

Çarşamba Ortaöğretim Eğitim Kampusu tamamlanıyor!

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yaptığı açıklamada “Yeşilırmak kıyısında inşaatları devam eden Ortaöğretim Eğitim Kampusu ile ilçemiz, Ülkemizin örnek yatırımlarından birine daha kavuşuyoruz.” diye konuştu.



Çarşamba Belediyesi'nde yer alan habere göre, Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde inşa edilen Eğitim Kampusunun inşaatı devam ediyor. Çarşamba Belediyesi'nde yer alan habere göre, 20 binden fazla ilk ve ortaöğretim öğrencisi bulunan Çarşamba’ya Türkiye’nin ilk eğitim kampuslerinden biri inşa ediliyor. 110 dönüm alanda inşa edilen eğitim kampüsünde ayrıca spor salonu, çok amaçlı salon, yemekhane, kantin, kafeterya, kütüphane, laboratuvar gibi sosyal donatılar yapılacak.

“4 ADET OKUL AYNI ANDA YAPILIYOR”

2019'da Çarşamba’nın tamamında tekli eğitime geçileceğini söyleyen Belediye Başkanı Dündar, “Çarşamba Eğitim Kampusu ülkemizin ilklerinden birisi olarak ilçemize yapılıyor. Yeşilırmak kıyısında 110 dönüm alanda sosyal donatılarıyla birlikte yapılan 4 adet okul inşaatında sona gelindi. 24 derslikli 4 adet okul ile ilçemiz, toplamda 96 derslik ve 2400 öğrencinin eğitim göreceği yeni eğitim kampusune kavuşuyor. Bu eğitim kampusu ile Çarşamba İlçemizde artık sabahçı öğlenci uygulaması sona ermiş olacak. Önümüzdeki eğitim yılında ilçemizde tekli eğitime geçilmiş olacak. Burada öğrencilerimiz her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerini ve spor faaliyetlerini yapabilecekler.” diye konuştu.

“EĞİTİM KAMPÜSÜ İÇİN HER TÜRLÜ ALTYAPIYI HAZIRLADIK”

Yeşilırmak kıyısında yapılan Ortaöğretim Eğitim Kampusu için bölgeyi bir bütün olarak planladıklarını dile getiren Başkan Dündar, “Çarşamba Belediyesi olarak şehir merkezi ile bu kampus alanına ulaşımı sağlayacak olan 2,5 km lik yolun altyapı ve üst kaplama çalışmalarını yaptık. Yeşilırmak kıyılarını düzenledik. Burası ülkemizin örnek eğitim yatırımlarından birisi olarak ortaya çıkmış oldu. Katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.


Geri Dön