29 / 03 / 2024

Çatalca Aydınlar ve Yaylacık köyleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çatalca Aydınlar ve Yaylacık köyleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çatalca Aydınlar ve Yaylacık Köyleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı. İşte o imar planı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Çatalca İlçesi, Aydınlar ve Yaylacık Köyleri 1/5000 ölçekli 03 Temmuz 2012 tasdik tarihli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planı tadilatını dün (07 Kasım 2014, Cuma) ilanen askıya çıkardı.


Çatalca Kabakça Köyü 1/5000 ölçekli imar planı da askıya çıkarıldı! Detaylar için tıklayın!


Büyükşehir, 28468 dosya numaralı imar planı tadilatını 14 Haziran 2014'de onayladı. Çatalca Aydınlar ve Yaylacık köyleri 1/5000 ölçekli imar planı, 08 Aralık 2014'te askıdan indirilecek. Detaylar şöyle;


Aydınlar ve Yaylacık Köyleri 1/5000 Nazım İmar Planı Plan Notları ve Uygulama Stratejileri


Genel Hükümler


1- Bu plan, plan paftaları, plan hükümleri ve plan raporu ile bir bütündür. 


2- 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanmadan uygulama yapılamaz.


3- Donatı Alanları (Sosyal ve Teknik Altyapı, Sağlık, Eğitim, Spor vb.) kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz.


4- 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının sınırı, plan onama sınırıdır.


5- Kamu yararı olması nedeniyle, sosyal donatı ve teknik altyapı alanlarında (eğitim, sağlık, kültür, dini tesis, resmi tesis (itfaiye, emniyet, telefon santral merkezi vb.)) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarından sonra hazırlanacak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları yapılıp yürürlüğe girinceye kadar avan projeye göre uygulama yapılabilir. Bu alanlarda çevre yapılanma koşullarını aşmamak parselasyon planı yapılmış ve tescil edilmiş alanlarda, 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun olarak hazırlanacak Büyükşehir Belediyesi tarafından onanacak avan projeye göre uygulama yapılabilir. 


6- Plan onama sınırı içinde kalan 2863 sayılı yasa kapsamına giren taşınmaz kültür varlığı niteliği taşıyan yapılar (tescilli minare), varlıklar ve alanlar korunacak ve bu varlıklara ilişkin her türlü karar, uygulama ve proje şartları ilgili Koruma Bölge Kurulu'nca belirlenecektir. İlgil Kurum Kurullarca belirlenmiş tescilli eserler ile koruma alanları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında gösterilecektir.


7- Planlama alanının tamamında İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.


8- Plan alanı içinde, topoğrafik durumu bozacak ve İSKİ Havza Yönetmeliği'nde belirlenen yoğunluk değerlerine göre hesaplanmış plan raporunda belirlenen İSKİ kapasite nüfus değerini arttıracak ve kamu yararı içermeyen plan değişikliği yapılamaz.


9- Planlama alanında, "1. Derece Deprem Bölgesi" parametrelerine uyulacaktır.


10- Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün 1/1000 ölçekli uygulama imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt yapılmasına ilişkin yürürlükteki yönetmelik ve genelge doğrultusunda hazırlanacak olan jeolojik ve jeoteknik etüt raporları ve haritaları ilgili kurumca onaylanmadan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılamaz.


11- Planlama alanının tamamında deprem sonrası kullanımı zorunlu olan tehlikeli madde içeren tesisler ile insanların uzun süreli ve yoğun olarak bulunduğu ve değerli eşyanın saklandığı, her türlü eğitim, kültür, sağlık, dini, askeri, iletişim, ulaşım ve benzeri tesis alanlarında kamuya ait her türlü yapıda parsel ölçeğinde jeolojik ve jeoteknik etüt raporları hazırlanmadan uygulama yapılamaz. 


12- İmar uygulaması net parsel üzerinden yapılacaktır.


13- Uygulama aşamasında, bu planda açıklanmayan hususlarda Otopark Yönetmeliği, Deprem Yönetmeliği, Sığınak Yönetmeliği, İstanbul İmar Yönetmeliği ve ilgili diğer yönetmelik hükümlerine uyulacaktır. 


14- Konut ve konut+ticaret alanlarının zemin altlarında otopark olarak düzenlenecek alanlar, net parsel alanının 1/2'sini geçemez.


1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANLARININ YAPIMI AŞAMASINDA UYULACAK HÜKÜMLER


1- 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının yapımı aşamasında uygulama planı yapılacak bölgenin özelliğine göre ilgili kamu kurum ve kuruluşlardan görüş alınacak ve bu görüşlere uyulacaktır.


2- Planda verilen yoğunluklar maksimum değerlerdir. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapım aşamasında hazırlanacak jeolojik ve jeoteknik raporlar doğrultusunda gerekiyorsa yoğunluğa bağlı olarak yapılaşma değerleri azaltılacaktır.


3- Planda çizilen çeşitli arazi kullanım ve yerleşme alanlarına ait sınırlar 1/5000 ölçek hassasiyetinde şematik olarak gösterildiğinden, bu plan üzerinden plan ölçeği ile ölçü alınamaz, yer tespiti ve uygulama yapılamaz. Fonksiyonel sınırlar ve detaylar 1/1000 ölçekli uygulama imar planında netleştirilecektir. 


4- 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında ölçek nedeni ile gösterilemeyen refüj, yol-yol fazlası ve ada içi yeşil alanlar gibi donatı alanları ile onanlı uygulama imar planları ile ayrılmış olan donatı alanları; yeşil alan, çocuk bahçesi, trafo vb. plan genel kararlarına uygun olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında gösterilecektir. 1/5000 ölçekte gösterilen donatı alanlarına ilaveten 1/5000 ölçekte plan tadilatı gerektirmeksizin 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında 2000 metrekareden küçük donatı alanları ayrılabilir. 


5- Planlama alanı tamamında eğimden dolayı açığa çıkan birinci bodrum kat iskan edilebilir. İskan edilen bodrum kat emsale dahil edilecektir. Eğimden dolayı birden fazla bodrum katın açığa çıkması halinde, açığa çıkan bodrum kat, ortak alan (sığınak, kömürlük, tesisat, otopark vb.) olarak kullanılacaktır.


6- Plan çizim tekniği itibariyle bu planda gösterilmeyen enerji nakil ve isale hatları dikkate alınacak, ilgili kurum görüşü alınarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında plana işlenecektir. Planda, enerji nakil ve diğer isale hatlarına ait hat ve koruma kuşağı gösterilmeyen enerji nakil ve isale hatlarının geçtiği parsellerdeki yapılanma şartları ve kısıtlamaları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında ilgili kurumlardan alınan kurum görüşleri çerçevesinde belirlenecektir. Ayrıca planlama alanında uygun yerlerde, İSKİ Havza Koruma Yönetmeliği'nin trafo yapıları ile ilgili getirdiği koşullara uygun trafo alanları ayrılacaktır. 


7- Planda gösterilen 18. madde uygulama sınırları 1/1000 uygulama imar planında netleştirilecektir. Bu alanlarda 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesi ve ilgili yönetmelik doğrultusunda uygulama yapılmadan imar uygulaması yapılamaz. Eski köy yerleşik merkezini oluşturan 60 kişi/ha ve 40 kişi/ha konut yoğunluk bölgelerinde ve K+T1, K+T2 alanlarında 18. madde uygulaması 1/1000 uygulama imar planında kesinleştirilecektir.


8- Planda dere yapı yaklaşma sınırı ve alanı şematik olarak gösterilmiştir. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında İSKİ görüşü alınarak, dere yapı yaklaşma mesafesi kesinleştirilecek ve plana işlenecektir. Bu planda dere yapı yaklaşma mesafesi alanı içinde gösterildiği halde 1/1000 ölçekli planların yapımı aşamasında İSKİ görüşü ile dere yapı yaklaşma mesafesi alanı dışında kalan imara konu edilecek parseller olursza, bu parsellerde içinde bulunduğu yapı adasının şartları geçerli olacak şekilde planlama yapılacaktır.


9- Planlama alanında, İSKİ Havza Koruma Yönetmeliği'ne göre planlama sınırı içinde kalan Koruma Altında olan derenin kadastral sınırlarından itibaren 100 metrelik yapı yaklaşma mesafesi bırakılmıştır. Bu alanlarda İSKİ'ye ait tesisler haricinde yapı yapılamaz.


10- Planlama alanında Dere Yapı Yaklaşma Sınırı ve Alanı olarak gösterilen alanlarda; dere yapı yaklaşma mesafesi içinde kalan derenin kadastral sınırlarından itibaren 100 metrelik yapı yaklaşma mesafesi içinde kalan kısımların kamuya yeşil alan olarak bedelsiz terk edilmesi koşuluyla plan onama sınırları içersindeki başka parsellerde kullanılabilir. Bu alanlarda kalan parsellerde transfere konu imar hakkı parsel alanının yüzde 60'ı üzerinden ve imar hakkı transferi hesabı 25 ki/ha yoğunluk değeri esas alınarak hesaplanır. Dere yapı yaklaşma sınırı içinde kalan parsellerin transfere konu olan imar haklarının transfer edileceği parseldeki planda verilmiş olan imar haklarına eklenmesi sonucu oluşacak olan emsal değeri planda verilmiş olan emsal değeri üzerinden en fazla yüzde 50 arttırılabilir. Kullanılamayan imar hakları ise başka parsel veya parsellerde kullanılabilir. Kısmen dere yapı yaklaşma sınırı ve alanı içerisinde kalan parsellerde, dere yapı yaklaşma sınırı ve alanı içerisinde kalan kısımlarının imar hakları bu kısımlarının kamuya yeşil alan olarak bedelsiz olarak terk edilmesi koşulu ile parselin dere yapı yaklaşma sınırı ve alanı dışında kalan kısmında kullanılabilir veya başka parsellere yukarıda belirtilen koşullar çerçevesinde transfer edilebilir.


11- İSKİ Genel Müdürlüğü kurum görüşü doğrultusunda planda koruma altında olmayan derelerin; 


a. Köy yerleşik alanı içinde kalan alanlarda Dere Koruma Alanı + Yeşil Alan lejantı ile gösterilen alanlarda;


dere aksından itibaren, derenin sağında ve solunda 7,5'ar metre olmak üzere toplam 15 metre alan, derenin sağında ve solunda 10'ar metre olmak üzere toplam 20 metre alan yol ve yeşil alan olarak,


dere aksındar itiraben, derenin sağında ve solunda 15'er metre olmak üzere toplam 30 metre alan, gelecekte atıksu ve yağmursuyu kanalizasyon altyapı tesislerinin yapılabilmesi için yol veya yeşil alan olarak almalı, bu bant içerisinde İSKİ'ye ait tesisler hariç yapılaşmaya izin verilmemeli, arazi topoğrafyasını değiştirecek herhangi bir çalışma kesinlikle yapılmamalıdır.


b. Köy yerleşik alanı dışında kalan alanlarda Dere Koruma Alanı + Tarımsal Niteliği Korunacak Alan lejantı ile gösterilen alanlarda; 


Dere yatağı dışındaki kısmı Tarımsal Niteliği Korunacak Alan olarak ayrılacak olup dere koruma alanının tamamı yapı yasaklı alan olup derenin doğal akışını engelleyecek, arazi topoğrafyasını değiştirecek herhangi bir çalışma kesinlikle yapılamaz. Bu alanlarda İSKİ'ye ait tesisler haricinde yapı yapılamaz.


12- İSKİ Genel Müdürlüğü'ne ait her türlü mevcut ve planlanan tesisler ile İSKİ'de kaydı bulunmayan ancak ilgili Belediyesince veya kamu tarafından yapılmış altyapı tesisleri aynen korunacaktır. Ancak gerekli olan durumlarda İSKİ görüşü alınarak bu tesislerde değiştirme ve deplase yapılabilir. İSKİ'ye ait veya DSİ tarafından İSKİ'ye devredilmiş isale hatlarının koruma hatlarının koruma bantlarındaki servis yolları imar yolu olarak kullanılmamalıdır. Ancak isale hatları üzerindeki enine geçişlerde İSKİ'den mutabakat alınmalıdır.


13- ENH koruma kuşağı lejantında kalan Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlarda 5403 sayılı yasada tanımlanmış tarımsal amaçlı yapı yapılması durumunda TEİAŞ uygun kurum görüşü alınmadan uygulama yapılamaz. 


14- YERLEŞİME UYGUNLUK: İstanbul Büşükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce 26.07.2007 tarihinde onaylanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Planlama Müdürlüğü'nce yürütülen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarına esas Yerleşime Uygunluk Değerlendirme haritası ve zemin etüd raporuna göre;


14.1. Yerleşime Uygun Alanlar (UA)


İnceleme alanında sert kaya birimlerinin yüzeylenmiş olduğu, eğimin yüzde 30'un altındaki, yerleşim açısından önemli bir sorunun beklenmediği alanları temsil eder. Tamamıyla kaya ortamlarını temsil eden bu alanların yüzeyinde ortalama 1-3 m kadar ayrışma zonu bulunabilir. Yerel zeminlerin özelliklerinin önemi büyüktür. Dayanımı yüksek olan bu kaya ortamlarında aşırı kırıklı ve çatlaklı bir zon söz konusu olduğunda; yamaçlarda, yamaç dışına doğru, kazılarda ise kazı içine doğru kaymalar oluşabilir veya kireçtaşlarında karstik boşluklara denk gelinebilir. Yukarıda belirtilen riskler uygulama imar planına esas jeolojik jeoteknik etüd raporlarında detaylı olarak irdelenmelidir.


14.2. Önlem Alınmadan Yapılaşmaya İzin Verilmeyecek alanlar (ÖA)


Haritalardaki önlemli alanlar olarak belirtilen alanlar; aşırı kırıklı, yer yer küçük duyarsızlıklar gösteren ve yüzde 30'dan daha büyük eğimli kaya ortamları, yumuşak kaya ve zemin ortamları ile hafredilebilir yapay dolgu alanlarını göstermektedir.


14.3. Önlemli Alanlar-1 (ÖA1)


Zemin ortamlarını, mam, kil, silt, kum katmanları temsil etmektedir. Zemin ortamlarda yüzde 10 eğimden az, yumuşak kaya ortamlarda yüzde 20'den az olan alanlar ÖA1 şeklinde ifade edilmiştir. Bu alanlarda, konsolidasyon oturmaları ve zeminin plastik davranışlarından kaynaklanan sorunlara da rastlanabilir. Yukarıda belirtilen riskler uygulama imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd raporlarında detaylı olarak irdelenmelidir.


14.4. Önlemli Alanlar - 2 (ÖA2)


Yumuşak kaya ortamlarda yüzde 20'den fazla olan alanlar ise ÖA2 şeklinde ifade edilmiştir. Düz alanlarda gözlenen sorunların yanı sıra bazı yamaçlarda yeraltı suyunun ve eğimin etkisiyle sığ dönel kayma türü kütle hareketleri oluşabilir. Yukarıda belirtilen riskler uygulama imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd raporlarında detaylı olarak irdelenmelidir.


14.5. Ayrıntılı Jeoteknik Etüd Gerektiren Alanlar (AJE)


Çok kalın yapay dolgu ve çöp döküm alanları, yamaç molozları, seki birikintileri. alüvyon alanları, bazı heyelan alanları kapsamaktadır. AJE ile gösterilen alanlar, çok kalın yapay dolgu ve çöp döküm alanları, yamaç molozları, seki birikitileri, alüvyon alanları, bazı heyelan alanları kapsamaktadır. Bu alanlar, uygulama imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd raporlarında detaylı olarak irdelenmelidir.


14.6 Yerleşime Uygun Olmayan Alanlar (UOA) 


Çalışılan alan içinde yapılaşmaya müsait olmayan alanlar; büyük taş ocakları, bataklık, gölet, çeltik işletme alanları, kıyı dolgu alanları, plaj birikintileri ve büyük heyelanlı alanları kapsamaktadır. Bu alanlarda sellenme, sıvılaşma, kabul edilen limitleri aşacak toplam oturmalar ve önemli stabilite sorunları gözlenmektedir. bu kesimlerde her hangi bir şekilde yapılaşma olamayacağı düşünülmektedir. Ayrıca bu çalışmada inceleme alanı içerisinde Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış uygulama imar planlarına esas jeolojik-jeoteknik etüd raporlarındaki yerleşime uygun olmayan alanlar ile Çantaköy ve Dereköy'deki afete maruz bölgeler aynen korunmaya çalışılmıştır.


15. HAVZA ALANLARI 


İçme suyu havzasında kalan planlama alanlarında İSKİ Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan İçme Suyu Havzaları Koruma ve Kontrol Yönetmeliği hükümleri geçerlidir. Planlama alanı, Terkos Havzası Uzun Mesafeli Koruma Kuşağı'nda kalmaktadır.


Uzun Mesafeli Koruma Alanlarında Yapılaşma Şartı (2000 m- Havza sınırı arası): Bu alanlarda, Tuz ile metal sertleştirme, metal kaplama, asitle yüzey temizleme, tekstil boyama ve emprime baskı, hurda, plastik yıkama, liftli yıkama-yağlama, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı kimyasal madde depoları, imalatından sanayi atıksuyu kaynaklanan kimyasal madde üretim tesisleri, hurda kağıttan kağıt imal tesisleri, ham deri işleme, asit imal ve dolum yerleri, zirai mücadele ilacı imal ve dolum yerleri, pil, batarya, akü imal yerleri, gres yağ fabrikaları, domuz çiftlikleri, ilaç sentez fabrikaları, ağır metal tuzu üretimi, cam yıkama, yün yıkama, endüstriyel ve evsel katı atık nihai depolama merkezleri, kimyevi madde depoları ve akaryakıt dolum tesisleri ile ilgili yapı ve faaliyet yapılamaz. 


16. KONUT ALANLARI


Meskun konut alanları ve gelişme konut alanları olarak belirlenmiştir. Meskun konut alanları ve gelişme konut alanları yapılanma şartları aşağıdaki şekilde kabul edilmiştir. Meskun Konut Alanlarında minimum ifraz büyüklükleri 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı aşamasında belirlenecektir.


16.1. Gelişme Konut Alanları


Gelişme 10 kişi/ha yoğunluk Bölgesi En fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir. Minimum ifraz büyüklüğü  İmar uygulaması olması durumunda parsel büyüklüğü an az 2000 metrekare olacaktır.


Gelişme 20 kişi/ha Yoğunluk Bölgesi En fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir. Minimum ifraz büyüklüğü İmar uygulaması olması durumunda parsel büyüklüğü an az 2000 metrekare olacaktır.


Gelişme 40 kişi/ha Yoğunluk Bölgesi En fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir. Minimum ifraz büyüklüğü  İmar uygulaması olması durumunda parsel büyüklüğü an az 1000 metrekare olacaktır.



16.2. Meskun Konut Alanları


Meskun 20 kişi/ha Yoğunluk Bölgesi En fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir.


Meskun 40 kişi/ha Yoğunluk Bölgesi En fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir.


Meskun 60 kişi/ha Yoğunluk Bölgesi En fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir.

 

16.3 Planda verilen emsal değerleri net parsel alanı üzerinden hesaplanacaktır. Havza alanında bulunan konut alanlarında kişi başına düşen konut inşaat alanı standardı 35 metrekare  45 metrekare olarak kabul edilmiştir.


16.4. Konut + Ticaret Alanları (K+T): Planlama alanında yaşayan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak gösterilen bu alanlar, zemin katta ticaret, üst katta konut kullanımının yer alacağı konut alanlarıdır. Bu alanlar planda şematik olarak gösterilmiş olup, yoldan cephe alan ilk sıra parsellerde ticaret uygulaması yapılacaktır. 


16.4.1. Konut + Ticaret Alanları (K+T 1): Bu alanlarda 60 kişi/ha konut alanları için belirlenen yapılaşma şartları geçerlidir. 


16.4.2. Konut + Ticaret Alanları (K+T 2): Bu alanlarda 40 kişi/ha konut alanları için belirlenen yapılaşma şartları geçerlidir.


16.5. Parsel alanı içerisinde konut yapısından ayrı olarak kümes, ahır, ağıl, su ve yem depoları, hububat depoları gibi konut alanı ile birlikte kullanılmasında sağlık ve çevre açısından bir sorun yaratmayan müştemilat yapıları, konut için belirlenen bahçe mesafelerine uymak şartıyla yapılabilir. Konut alanlarında bağımsız mülkiyete konu edilmemek şartıyla yapılabilir. Konut alanlarında bağımsız mülkiyete konu edilmemek şartıyla, betonarme olmayan, sökülüp takılabilir yapı malzemeleri ile yapılan ve toplam alanı net parsel alanının yüzde 25'ini ve 500 metrekareyi aşmayan müştemilat yapıları emsale dahil değildir.


16.6 Tarım veya orman alanlarına bitişik olan konut parsellerindeki bina yaklaşma mesafesi, bu alanların sınırlarına 20 m'den az olamaz. Ancak söz konusu parsel derinliğinin bu şartlarda yapılaşmaya uygun olmaması durumunda bina derinliği en çok 7 m olacak şekilde yapı yaklaşma mesafesi minimum 5m'ye kadar azaltılabilir. 


17. Planlama alanında; yeşil ve açık alanlar dışında kalan, meskun alanda ve meskun alanlara bitişikkamu kullanımına ayrılacak alanlardaki yapılaşmalarda maksimum KAKS:1,00'i, gelişme alanlarında maksimum KAKS:0,40'ı geçemez. 60 ki/ha yoğunluklu konut alanlarında maksimum KAKS:1,00'i, diğer yoğunluk değerlerindeki konut bölgelerinde maksimum KAKS:0,40'ı geçemez.


18. Kamu hizmeti için ayrılan sosyal ve teknik donatı yapıları hariç konut dışı yapılaşmalarda ise KAKS:0,25 değeri aşılamaz. 


19. Yönetim Merkezleri: Yönetim merkezleri alanlarında; Planlama alanı büyüklüğü ölçeğinde gerekli olan ve ihtiyaç duyulan; merkezi ve yerel yönetim birimleri için belediye, karakol, muhtarlık, köy veya mahalle yerleşmesine hizmet edebilecek nitelikte, içinde sosyal tesis, kültürel tesis, halk eğitim, düğün salonu, meslek edindirme kursları ve idari tesis birimlerinin birlikte yer aldığı, köy-mahalle konağı, itfaiye vb. yönetim, hizmet amaçlı birimler yer alabilir.


Çatalca Aydınlar ve Yaylacık köyleri 1/5000 ölçekli imar planını indirmek için tıklayın!


Geri Dön