29 / 03 / 2024

Çatalca Millet Bahçesi'nin temeli atıldı!

Çatalca Millet Bahçesi'nin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çatalca Millet Bahçesi'nin temel atma töreninde önemli açıklamalar yaptı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çatalca Millet Bahçesi temel atma töreninde gerçekleştirdiği  konuşmada, İstanbul'u ihya edecek projelerin, çalışmaların adımlarını millet ile birlikte el ele vererek, heyecanla atmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, İstanbul için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Şehrimize, bu şehrin güzel insanlarına hizmet ediyoruz. Biz, bu şehre hizmet etmeyi, bu şehri inşa etmeyi, imar etmeyi, ihya etmeyi sadece ülkemize değil, tüm insanlığa yapılmış bir hizmet olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te, İstanbul'da başlattığı eser siyasetine her gün bir yenisini ekleyerek eser üretmeye devam ediyoruz. 2018 yılında, Cumhurbaşkanımız 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi yapma müjdesini verdi. Bugün 77 ilimizde toplam büyüklüğü 50 milyon metrekareyi bulan 270 millet bahçesi yapıyoruz. 22 ilimizde 6 milyon metrekare büyüklüğünde 35 millet bahçemizi milletimizin hizmetine sunduk. Çalışmalarını sürdürdüğümüz 235 millet bahçemizi de en kısa sürede sizlerin hizmetine sunacağız. Millet bahçelerimiz, yeşil ağlarla öreceğimiz, 2023 Türkiye'si için atılmış en önemli adımlardan biridir."

- "Yeni millet bahçelerimizle ecdadımızın bu şehircilik geleneğini de yaşatıyoruz"

Kentlere millet bahçelerinin yanında 3 bin kilometre bisiklet, 3 bin kilometrelik yeşil yürüyüş yolu yapıldığını belirten Murat Kurum, Türkiye'de kuzeyden güneye, doğudan batıya tüm doğal alanları ve millet bahçelerini birbirine bağlayacak olan ekolojik koridorları da eş zamanlı olarak yaptıklarını söyledi.

Kurum, bugün tüm dünyanın özellikle Kovid-19 sonrası yeni dünya düzenine hazırlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunun için daha çok şehir parkı üretiyor, daha çok peyzaj ve yeşil doku üretiyor. Çünkü bugün insanlar; şehir merkezlerinde yeşil alana her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor. Bizim şehircilik geleneğimizin en büyük özelliği bahçelerdir. Selçuklu'dan Osmanlı'dan bu yana, hem ekolojik koridorlar yapmışız, hem de millet bahçeleri üretmişiz. İşte biz, yeni millet bahçelerimizle ecdadımızın bu şehircilik geleneğini de yaşatıyoruz. Söz vermek, borçlanmaktır. Çatalca'mıza bir önceki ziyaretimizde, Çatalcalı kardeşlerimize yakışır bir millet bahçesi sözümüzü vermiştik. Şimdi o sözümüzü yerine getirmenin, borcumuzu ödemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul'umuza, Çatalca'mıza TOKİ'miz eliyle bir millet bahçesi kazandırıyoruz."

- " İstanbul’un hemen hemen tüm ilçelerinde tam 34 millet bahçesi yapıyoruz"

Çatalca'nın tarım alanları ve ormanlarıyla yemyeşil bir ilçe olduğunu belirten Murat Kurum, millet bahçeleriyle ilçenin yeşiline yeşil katıldığını söyledi.

Bakan Murat Kurum, 18 yıldır AK Parti Hükümetleri olarak yapabilecekleri kadar söz verdiklerini ancak her zaman söz verdiklerinden daha fazlasını yaptıklarını dile getirerek, "Millete 1 kilometre söz verip, 1 metre iş yapamayanlardan olmadık, olmuyoruz, olmayacağız. Bugün, sadece Çatalca'da değil, İstanbul'un hemen hemen tüm ilçelerinde tam 34 millet bahçesi yapıyoruz. Millet bahçelerimizden 9'unun açılışını yaptık, İstanbullu kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Çatalca'daki bu millet bahçemizi 46 bin metrekarelik bu büyük alanda projelendirdik. Çatalca'da en güzel örneklerinden birini yapacağımız millet bahçeleri bizim çevreciliğimizin en önemli numunesidir, göstergesidir." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuşmasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Hasan Turan,  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'le beraber butona basarak, millet bahçesi projesinin temelini attı.


Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön