20 / 04 / 2024

Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi'nin temeli sonbaharda atılacak!

Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi'nin temeli sonbaharda atılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hava İkmal Millet Bahçesi'nin temelini sonbaharda atacak.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hava İkmal Millet Bahçesi Projesi’ni Kayseri Büyükşehir bünyesinde yaparak yaklaşık 5 milyon liralık bir tasarruf sağladıklarını açıkladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, hava İkmal arazisinin kesinlikle ranta açılmayacağını, rantı değil hizmeti esas alan bir anlayışta olduklarını belirten Başkan Büyükkılıç, Sonbaharda temel atacaklarını söyledi.

Projeyi tamamladıklarını belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunacaklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Daha önce proje dışarı yapılıyordu. Çalışanlarımıza güvendik ve projeyi biz yaptık. Böylece en az 5 milyon TL’lik kaynağı israf etmedik. İsrafı yatırıma dönüştüren bir anlayışla projemizi kendimiz tamamladık. Projeyi Çevre Şehircilik Bakanlığına sunuyoruz. Muhtemelen sonbaharda temelini atacağız” şeklinde konuştu.


“RANTI DEĞİL HİZMETİ ESAS ALAN BİR ANLAYIŞTAYIZ”

Hava İkmal arazisinin imara açılmasının söz konusu olmadığını da söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, “Burada herhangi bir şekilde rant sağlayıcı imara açılma söz konusu değil. Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan yeşil alan olacak. 200 bin metrekare civarındaki alanda da macera park, yürüyüş yolları, sulu alanlar, bisiklet yolları, millet kıraathanesi, yeme içme mekanları bulunacak. 80 bin metrekare dini tesis yapılması için Diyanet’e, 20 bin metrekare de Havacılık Lisesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na verildi” dedi.


ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YAPACAK

Hava İkmal Millet Bahçesi’ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağını da söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüştük. Yapımını onlar üstlendi. İlk etapta 100 milyon TL kaynak ayrılacak” diye konuştu.


Geri Dön