27 / 04 / 2024

Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi tamamlandı!

Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi tamamlandı!

Kayseri'nin en prestijli projelerinden Hava İkmal Millet Bahçesi projesi tamamlandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekare alanın tamamen Millet Bahçesi olacağını müjdeledi...



Kayseri'de hayata geçirilen Hava İkmal Millet Bahçesi projesi tamamlandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekare alanın tamamen Millet Bahçesi olacağını söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Hava İkmal Millet Bahçesi Projesi ile ilgili de bir sunum yapıldı.  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Hava İkmal arazisinin 2 milyon metrekaresinde askeriyenin bulunmaya devam edeceğini, Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen 1 milyon 260 bin metrekarenin tamamının da Millet Bahçesi olarak projelendirildiğini ifade etti.

Millet Bahçesine ulaşım üzerinde özel çalıştıklarını ve Hava İkmal içerisinde by-pass yol oluşturduklarını söyleyen Elcuman, otoparkları da bu yol kenarına planladıklarını ifade etti. Millet Bahçesine 6 adet giriş kapısından girileceğini söyleyen Hamdi Elcuman, Millet Bahçesinde biri 45 bin metrekare, diğeri 19 bin metrekare olmak üzere iki adet etkinlik çayırı bulunduğunu belirtti.

Elcuman, Millet Bahçesinde ayrıca 45 bin metrekare biyolojik gölet, 10 adet çocuk oyun alanı, 16 adet spor alanı, soğuk piknik yapılabilecek alan, mecarapark, millet kıraathanesi, yaya, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi bölümlerin de bulunacağını ifade etti.


Geri Dön