19 / 04 / 2024

Çatısında 650 metre yürüyüş parkuru bulunan Göztepe'nin stadyumu açıldı!

Çatısında 650 metre yürüyüş parkuru bulunan Göztepe'nin stadyumu açıldı!

Göztepe’nin beklenilen Gürsel Aksel Spor ve Sağlık Yaşam Merkezi, açılış maçıyla taraftarına ve İzmirlilere hizmet vermeye başladı. Merkezin çatısında bulunan 650 metrelik yürüyüş parkuru dikkat çekiyor.



Süper Lig takımlarından Göztepe’nin heyecanla beklenilen Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, açılış maçıyla taraftarlarıyla buluştu. Adını 1960'lı yıllarda Göztepe'nin Türkiye ve Avrupa'da başarılı olduğu dönemdeki efsane futbolcularından Gürsel Aksel'den alan yeni stadyum, 20.040 seyirci kapasitesi ile Göztepe taraftarlarına ve tüm İzmirlilere hizmet verecek. Yaklaşık 220 milyon TL'ye mal olan projenin inşaatı 2 yıl sürdü. İzmir’in Konak ilçesine bağlı Üçkuyular Mahallesi’nde 34.651 metrekare arsa üzerinde yapılan projenin toplam inşaat alanı ise 94.541 metrekare.

Dünyada bir ilk: çatıda yürüyüş parkuru

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Rönesans Holding grup şirketlerinden REC Uluslararası İnşaat aracılığıyla UEFA standartlarına ve bölgenin çevresel ve ekolojik yapısına göre inşa edilen Gürsel Aksel Stadyumu, Türkiye ve dünyada tek olan bir özelliği ile de dikkati üzerine çekiyor. Özelliği ise stadın üstünde bulunan 650 metrelik yürüyüş parkuru. Stadın çatısında yer alan bu parkurun manzarasında  İzmir  Körfezi bulunuyor. Yürüyüş parkuru, maç günleri haricinde tüm İzmirlilerin hizmetinde olacak.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yaptığı bir değişiklikle yaklaşık 20 bin seyirci oturma kapasitesine sahip stadyumun kale arkalarına ayakta seyirci alınarak kapasitesi 25 bine yükseltilecek .

Gürsel Aksel Spor ve Yaşam Merkezi sadece Göztepe'nin oynayacağı maçlar için yapılmadı. Kafeleri, restoranları, fitness salonları, sosyal kullanım alanları ve çocuk eğlence merkezleriyle tüm İzmirlilerin her gün boş vakitlerini geçirebileceği bir alan olacak. Göztepe Stadyumu ticari alanlarıyla Göztepe Spor Kulübü'nün finansal sürdürülebilirliğine de katkıda bulunacak. İzmir'in yeni spor merkezinde Göztepe'nin geçmiş başarılarının sergilendiği Göztepe Spor Kulübü Müzesi de yer alıyor.

Futbol coşkusu ileri teknolojilerle buluşuyor

Toplam 41 locası bulunan stadyumda tribünler tek katlı olarak inşa edildi. Bu sistemle beraber stadyum içerisindeki akustik ve ambiyansta bölünmeler yaşanmayacak. Stadyumun içindeki ışıklandırmalar, ısıtma cihazları ve ses sistemlerinde de son teknolojiler yer alıyor. Göztepe maçlarda  gol attığında ise stadyumun çatısında bulunan ışıklandırmalar “Meksika dalgası” isimli hareket biçimiyle etrafı aydınlatırken görsel şölen olacak.

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı!


Geri Dön