25 / 04 / 2024

Çavuşoğlu: AKM'nin opera binasına dönüştürülmesi İstanbul'un imajına katkı sağlayacak!

Çavuşoğlu: AKM'nin opera binasına dönüştürülmesi İstanbul'un imajına katkı sağlayacak!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gezi Parkı'nı dolaştı. Mevlüt Çavuşoğlu AKM'nin yine Atatürk ismiyle opera binasına dönüştürülmesinin İstanbul'un imajına katkı sağlayacağını söyledi...




AB Bakanı Çavuşoğlu, AKM'nin yine Atatürk ismiyle opera binasına dönüştürülmesinin İstanbul'un imajına katkı sağlayacağını söyledi.


AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gezi Parkı'nı dolaştı.  


The Marmara Otel'deki Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı'ndan çıkan Kılıç ile Çavuşoğlu, beraberlerindeki İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve heyet ile Gezi Parkı'na geldi. Taksim Meydanı tarafından giren Kılıç ve Çavuşoğlu, parkın Elmadağ kısmına kadar yürüdü.  


Burada kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, Gezi Parkı'nın meydan düzenlemesini genel anlamda çok güzel bulduğunu, trafiğin yer altına alınmasının, yayaların meydanda rahatça gezmesinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce park içinde düzenleme yapılmasının çok iyi olduğunu söyledi. 


Çavuşoğlu, çocuklardan gençlere kadar tüm vatandaşların parkta rahatça dolaşabildiğini dile getirdi. 


Parkla ilgili daha önce yaşananların hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu, her şehirde güzel meydanlar bulunduğunu, şehirlerden bahsedilirken meydanların ön plana çıktığını kaydederek, İstanbul'un bu anlamda bir meydanı olmadığını aktardı. 


Meydan'ın kimlikli bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor


"Taksim Meydanı'nın kimlikli bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Aslında burada yapılmak istenen kışla müzesinin Taksim Meydanı'na özellikle tarihimizle ilgili bir kimlik katmasını düşünülüyordu" diyen Çavuşoğlu, meydanlarda sanat ve kültürle ilgili eserlerin de olduğunu anlattı. 


Çavuşoğlu, İstanbul'da bir opera binasının olmadığını belirterek, şöyle devam etti: 


"Atatürk Kültür Merkezi'nin yine Atatürk ismiyle bir opera binasına dönüştürülmesi, zaten deprem bakımından da çok riskli bir bina olduğunu herkes kabul ediyor, buna karşı çıkanlar da kabul ediyor. Bir opera binasının tarihi mimarisiyle, yapısıyla birlikte buraya kazandırılması, hem kültürümüze hem İstanbul'un imajına katkı sağlayacaktır. İnsanlar buraya geldiğinde hem tarihi dokuyu görecek hem de bir opera gibi sanatın ifa edildiği bir yer görecek. Bu haliyle güzel ama Taksim Meydanı'nı tarihi dokuyla tekrar güzelleştirmek için adımlar atılabilir. Ağacı bahane ederek burada kriz çıkarmanın bir anlamı yok. Daha önce burada biliyorsunuz gerçekten çevre duyarlılığıyla hassasiyet gösteren vatandaşlarımız da oldu ama bu duyarlılığı suiistimal ederek ortalığı yakıp yıkanlar maalesef ülkemizde derin yaralar açtılar" 



AA


Geri Dön