29 / 03 / 2024

Çay, şeker, yumurta derken bir zam haberi daha geldi! Pazarda gördünüz mü poşet poşet doldurun

 Çay, şeker, yumurta derken bir zam haberi daha geldi! Pazarda gördünüz mü poşet poşet doldurun

Çay, şeker, ayçiçek ve yumurta fiyatlarına gelen zamların ardından bir zam haberi da pazardan geldi. Patatese gelen zamlar dudak uçuklattı, eski fiyattan patates bulan vatandaşların poşetleri doldurması tavsiye edildi.



Türkiye'de zam furyası devam ediyor. Vatandaşların en çok tükettiği çay, şeker, yumurta gibi ürünlere kısa süre içerisinde çok ciddi zamlar gelmişti. 

TARLADA 1 LİRA, MARKETTE 7.5 LİRA

Geçen sene pazarda 2,5 liradan satılan patates fiyatları bu yıl yüksek fiyatıyla dikkat çekerken tarlada geçen yıl 1 lira olan patates şu sıralar 7,5 liraya kadar çıktığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak patatesin tarlada 7,5 liraya çıkması yeni zammın gelmesi demek olduğu belirtilerek sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklamada patatesin kilosunun 12-13 TL’den aşağıya düşmeyeceği aktarıldı.

TÜKETİCİNİN CEBİNİ YAKACAK 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçen sene Haziran ayında tarlada kilosu 1 lira olan patates bu sene 7,5 liraya yükseldi. Çiftçi durumdan memnun ancak tarlada bile fiyatı yüksek olan ürün, tüketicinin cebini daha da yakacak. Önümüzdeki günlerde yeni bir zam geleceği ifade ediliyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön