24 / 04 / 2024

Cebinde 1 doları bile olanlar sizi ilgilendiriyor! Dolar 13 gün sonra böyle olacak

Cebinde 1 doları bile olanlar sizi ilgilendiriyor! Dolar 13 gün sonra böyle olacak

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Cebinde 1 dolar bile olanlar doların ne kadar olacağını merak ediyor. Güne yatay başlayan dolar kurunun yönü 13 gün sonra böyle olacak...



MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Merkez Bankası (TCMB), ekim ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını geçen hafta açıkladı. Rakamlara göre, katılımcıların cari yıl sonu dolar/TL  kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 19,51 TL iken, bu anket döneminde 19,82 TL oldu.

Merkez bankası merakla beklenen yıl sonundaki dolar kuru beklentisini geçen hafta açıkladı. ve 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi sıras ile 22,07 TL ve 23,61 TL olarak gerçekleşti.

Cebinde 1 doları bile olanlar sizi ilgilendiriyor! Dolar 13 gün sonra böyle olacak

DOLAR KURUNDA KRİTİK GELİŞMELER

Geçtiğimiz hafta dünya piyasalarında tüm gözler döviz kurlarına yön veren ABD enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Perşembe günü saat 15:30'da beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Veriler sonrasında dolar resmen  fırladı.

Yurt içi ve yurt dışı piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları geçen hafta açıklandı. ABD enflasyonu aylık yüzde 0,4 , yıllık yüzde 8,2 oldu. Beklenti ise aylık yüzde 0,2 artarak yıllık enflasyonun yüzde 8,1 olması yönündeydi. 

Çekirdek enflasyon da aylık bazda yüzde 0,6 ile yüzde 0,4 olan beklentilerin üzerine çıktı. Böylece enflasyonda 40 yılın zirvesine ulaşmış oldu. Enflasyon rakamlarının artması ile dolar hızla yükselişe geçti.


Geri Dön