20 / 04 / 2024

Çekmeköy 9 Nolu Aile Sağlığı Merkezi açılıyor!

Çekmeköy 9 Nolu Aile Sağlığı Merkezi açılıyor!

İlçedeki yatırımlarını sürdüren Çekmeköy Belediyesi, 9 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ni de hizmete açıyor.



 

Çekmeköy Belediyesi sağlık yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Sultançiftliği Mahallesi’nde Çekmeköy Belediyesi'ne ait bina; bakım, onarım ve tefrişatının tamamlanmasının ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Doktor atamalarının tamamlanmasının ardından açılışı yapılan 9 Nolu Aile Sağlığı Merkezi 5 Şubat Pazartesi gününden itibaren vatandaşlara hizmet verecek.


Çekmeköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, Sultançiftliği Mahallesi’nde yapılan açılış programına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Çekmeköylü de katılım gösterdi.

 

Programda selamlama konuşması yapan İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner  konuyla ilgili olarak,“ Yine bir aile sağlığı merkezinin açılışında beraberiz, yine diyorum çünkü başkanımızın hızına yetişemiyoruz. Her hafta bir açılış için Çekmeköy’deyiz. Ben başkanımıza ve ekibine yaptıkları sağlık yatırımları için teşekkür ediyorum,” dedi.

 

Çekmeköy’de sağlık bizim olmazsa olmazlarımdan diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise “ İnşallah birkaç hafta içinde Çamlık Mahallemiz’de bir aile sağlığı merkezimizi daha açacağız. Sağlığa ve eğitime yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.  Bir gün bu mahallemizde dolaşırken bir yaşlı teyzemiz başkanım aşağıdaki aile sağlığı merkezi uzak, buralarda bir tane olsa dedi. Bizde baktık ki burada bir binamız var. Hemen bakımını yaptık hizmete hazır hale getirdik ve halkımızın hizmetine sunduk. İşte o yaşlı teyzemin, vatandaşlarımızın dualarıyla bu hizmetleri yapıyoruz. İnşallah hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Aile Sağlığı Merkezi açılışında yeni yatırım müjdeleri

 

Açılışta vatandaşlara Taşdelen Mahallesi girişine yapılacak olan yatırımlardan da bahseden Başkan Poyraz “ Taşdelen’imizin girişinde TOKİ’ye devrettiğimiz 180 dönümlük arsanın 100 dönümünü inşallah kamuya ait yer olarak belirlenmesini sağladık. Emlak Konutla yaptığımız görüşmeler sonucunda buraya  2 tane okul alanı, 1 tane çok kapsamlı sağlık merkezi alanı, spor aktivitelerini gerçekleştireceğimiz kapalı bir spor salonu alanı, 1 cami alanı ve kent meydanı alanı ayırdık. İnşallah orada konut çalışmaları tamamlandığında bu alanlarda halkımızın hizmetine açılacak.” diye konuştu.

 

 


Geri Dön