25 / 04 / 2024

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.



3.Kolordu Komutanlığı Çekmeköy Kışlası sınırları içerisinde bulunan 30 bin 523 metrekarelik alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar plan değişikliği yapıldı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Maliye Hazinesi'ne ait olan ve tamamı 130 bin 812 metrekare olan parselin, 30 bin 523 metrekarelik bölümünde yapılan plan değişikliği, itirazlar için askıya çıkarıldı.

Plan açıklama raporunda, kışla içindeki planlama alanının TRT’ye tahsis edildiği öğrenildi. Raporda parselin, mevcut planlarında eğitim, sağlık, kamu hizmeti, ağaçlandırılarak alanında kaldığı ifade edildi.

Mevcut planlardaki fonksiyonlar da dikkate alınarak hem eğitim, hem sağlık, hem de belediye hizmet alanlarında yeniden bir denge oluşturularak planlama yapılmasının amaçlandığı ifade edildi. 

TRT'YE 12 BİN 345 METREKARE AYRILDI

Raporda, TRT kullanımına tahsis edilen planlama çalışmasına konu alanın tekrar işlevlendirilmesi, çevresiyle ve “Resmi Kurum Alanı” fonksiyonu ile bütüncül olarak planlanması için imar planı hazırlandığı belirtildi. 

Hazırlanan imar planı ile alanın 12 bin 345 metrekaresi “resmi kurum alanı-TRT” olarak belirtildi. Alanın bin 500 metrekaresi “sağlık tesisi alanı”, 6 bin 300 metrekaresi “ilkokul alanı”, 2 bin 662 metrekaresi “belediye hizmet alanı”, 2 bin metrekaresi “resmi kurum alanı- İlçe Emniyet Müdürlüğü” şeklinde düzenlendi.

YÜKSEKLİK ZEMİN+6 KAT

Plana göre parselin TRT için ayrılan bölümünde emsal yani inşaat hakkı 1, yükseklik en çok zemin+6 kat olarak belirlendi.

Buraya açık ve kapalı platolar, hangar çekim stüdyoları, atölye ve depo alanları, yönetim ofisleri, kuruma hizmet edecek ticari üniteler, kütüphane, kreş, mescit gibi sosyal tesisler yapılacak.

Bir katın yüksekliği, blok boyları, bloklar arası mesafe, çatı eğitimi, çatı formu ve genişlikleri mimari projede belirlenmek amacıyla serbest bırakıldı.

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!


Geri Dön