20 / 04 / 2024

Çekmeköy Mimar Sinan Sağlık Merkezi'nin inşaatı başladı!

Çekmeköy Mimar Sinan Sağlık Merkezi'nin inşaatı başladı!

Çekmeköy Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’nde hayata geçirilecek aile sağlığı merkezinin temeli atıldı. 2 kattan oluşacak tesisin yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.



Çekmeköy Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’nde hayata geçirilecek aile sağlığı merkezinde çalışmalar başladı. Toplam bin 679 alanda yapılacak projenin arsası tahsis edildi.

Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde yapılacak sağlık tesisinin bahçesinde çocuk oyun alanı ve otopark alanı bulunacak. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından projelendirilen sağlık merkezi 550 metrekare olacak.

Toplam 2 kattan oluşacak ve içerisinde; doktor muayene odaları, tıbbi müdahale odası, aşı odası, gebe izleme odası, bekleme alanı ve sekretaryalar bulunacak tesisin inşaat çalışmalarının 2018 yılı içinde tamamlanarak Sağlık Bakanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.

Çekmeköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, inşaat çalışmalarını yakından izleyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Eğitim ve sağlık bizim öncelikli konularımız arasında yer alıyor bu nedenle her iki alanda da yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Hamidiye, Mimar Sinan, Çamlık Mahalleleri’mizin ihtiyacını karşılayacak yeni sağlık tesisimizin en kısa sürede halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Göreve geldiğimizde her mahalleye bir aile sağlığı merkezi yapacağımızın sözün vermiştik. Bugün baktığımızda ilçemize 5 tanesi büyük poliklinik olmak üzere 30’a yakın sağlık merkezi kazandırdık. Vatandaşlarımızdan aldığımız dualar sayesinde verdiğimiz sözlerin de ötesinde yatırım yapmak bize nasip oluyor” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön