20 / 04 / 2024

Çekmeköy-Yenidoğan-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son durum!

Çekmeköy-Yenidoğan-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son durum!

Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ardından planlanan Çekmeköy-Yenidoğan-Sultanbeyli metrosunun çalışmaları da devam ediyor.



Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olma özelliğine sahip olan M5 Çekmeköy-Üsküdar metrosu Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılan bir törenle kullanıma açıldı. Çekmeköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu hat, geçen kısa süre içerisinde Brüksel Merkezli Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin yaptığı araştırmalar sonucunda yolcu taşıma kapasitesi ile dünyada üçüncü, Avrupa’da ise birinci oldu. Tek seferde 1.620 kişi taşıyabilme kapasitesine sahip olan hatta günde ortalama 180 bin kişi yolculuk yapıyor

M5 hattın devamı olarak projelendirilen Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattının çalışmaları, Yenidoğan-Hastane metro hattı ile birlikte sürüyor. Yenidoğan, Taşdelen, Güngören, Aydınlar, Sarıgazi duraklarıyla Sultanbeyli-Çekmeköy-Üsküdar metro hattına bağlanacak. Dudullu istasyonunda Bostancı hattı ile entegre olan hatla,  Marmaray  bağlantısı sayesinde Avrupa yakasına kolay ve hızlı ulaşım sağlanmış olacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz konuyla ilgili olarak,” 2009 yılındaki adaylık sürecimizde, ‘ilçemize metro getireceğiz,’ dediğimizde yapamazlar demişlerdi. Elhamdülillah sözümüzü yerine getirdik. Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ilk önce Tepeüstüne kadar planlanmıştı. O dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ısrarlı görüşmelerimiz sonucunda yapılan ihale iptal edildi ve hattın Çekmeköy’e kadar uzatılması sağlandı. Şimdi bu hat, Sultanbeyli’ne kadar uzatılıyor ve Taşdelen, Güngören, Aydınlar Mahalleleri’mizden geçecek.   Allah nasip ederse önümüzdeki yıllar içinde metro ile ilgili yeni müjdeler vermek için çalışıyoruz,” diye konuştu.

 


Geri Dön