16 / 04 / 2024

Çekmeköy'de gayrimenkul fiyatları neden yükseldi?

Çekmeköy'de gayrimenkul fiyatları neden yükseldi?

Kadıköy, Üsküdar, Beykoz ve Ataşehir’den sonra son üç yıldır öne çıkmaya başlayan Sancaktepe, Sultanbeyli ve Çekmeköy yatırımcıların adeta kapsama alanına girdi.



Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çekmeköy’den geçmesi İstanbul’un merkezi iş alanlarına ulaşımını kolaylaştıracak. Bunun ötesinde inşa halindeki metro güzergâhında yer alan semtin yükselişini sürdürmesi bekleniyor.


Bölgede yer alan markalı konut projeleri 1+0 ile 6+2 arasında geniş bir yelpazede konut tipleri barındırıyor. Son yıllarda inşa edilen projelerdeki dairelerin çoğunlukla anahtar teslim ve beyaz eşyalı teslim edilmesi büyük ilgi görmüştü. Villa tipindeki konutlar hariç olmak üzere diğer markalı konut projelerinin ortalama birim metrekare satış değerleri geçen yıla kadar 2.000 – 9.500 TL/metrekare arasında seyrederken, metro inşaatının başlamasıyla minimum yüzde 20’lik artış oldu.


2016 yılı nisan-mayıs ayında İstanbulluların hizmetine sunulacak olan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının bölgedeki rayiç değerleri daha da yukarı çekmesi bekleniyor. Emlak değerleme uzmanları, hat boyunca mevcut veya yapılmakta olan projelerde ciddi bir artış öngörüyor. Gebze-Halkalı arasında kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan Marmaray’ın hizmete girmesiyle de Anadolu Yakası’nda Üsküdar tüm raylı sistemlerin kesiştiği bir transfer merkezi konumuna yükselecek. Buna paralel tüm raylı sistemlerin geçtiği güzergâhlarda yüksek değer artışı bekleniyor.


İstanbul Anadolu Yakasında Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerindeki markalı konut projelerinin, Anadolu Yakası'nın tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içindeki en büyük paya sahip olduğu görülüyor. Çekmeköy’deki yeni projeler de yakın zamanda bu skalanın içine girmeye aday. 


Bölgede metrekaresi 150-200 lira olan arsa değerleri, 1.500 - 2.000 liraya kadar çıktı.


Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ilk etabının altyapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "2016 yılı nisan-mayıs aylarında fiili olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.


3. köprü, Üsküdar-Çekmeköy metro projesi, kentsel dönüşüm ve ilçede yapılmakta olan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Poyraz, Üsküdar'dan başlayıp ilk etapta Çekmeköy ve sonrasında Sancaktepe'den geçerek Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar gidecek metro hattında ilk etap için sona gelindiğini kaydetti.


Poyraz, Çekmeköy bölgesinin sosyal tesis ihtiyacını karşılayacak, park ve spor sahaları ile yürüyüş alanlarının bir arada bulunduğu bir yaşam alanı inşa edileceğini söyledi.


Metro istasyonu dışında neler yapılacak?


-Üsküdar Çamlıca Tepesi gibi 'Çekmeköy Seyir Tepesi' ve 'Çekmekule' projeleri hayat bulacak. Bu proje ile bölge halkı bir yandan yeşille buluşacak bir yandan da Çekmeköy ve çevre manzarası rahatça izlenebilecek.



-'Çekmeköy Gölet Projesi'. Alemdağ Göleti'nin çevresinde 4 bin metrekarelik düzenlenerek, gölet, yüzme ve su sporları faaliyetlerine uygun hale getirilecek.


ÇEKMEKÖY’de öne çıkan konut projeleri:


Sur Yapı projeleri


Dekon Silva – Dekon İnşaat


Mira – Beşyıldız – Ekşioğlu


Glow 3 – MOM Yapı


Çizmeci Konspet – Çizmeci Group


İvory Taşdelen – Ofton İnşaat


İnt.Avrasya &Reform İnşaat - Dreamlife Konutları



Yeni Akit


Geri Dön