20 / 04 / 2024

Çelik sektörü 2019'u 20 milyon ton ihracatla tamamlayacak!

Çelik sektörü 2019'u 20 milyon ton ihracatla tamamlayacak!

ÇİB Başkanı Aslan, "Çelik sektörü yurt dışında karşı karşıya kaldığı korumacılık önlemlerine rağmen istikrarlı bir şekilde yoluna devam etti" dedi...



Çelik İhracatçıları Birliği'nden (ÇİB) yapılan açıklamaya göre, birlik, geçen yıl tüm ürünlerde en çok ihracat yapan ilk üç çelik firmasına 27 Kasım'da Le Meridien Otel'de ödüllerini takdim etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Geçen yılda 16 farklı ürün kategorisinde ilk üçe giren 39 firma yer alırken, tüm ürünlerde en fazla ihracata ulaşan ilk üç çelik firması HABAŞ Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş., İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş., ve ÇOLAKOĞLU Dış Ticaret A.Ş. oldu. 

Asil Çelik adına Fatma Tuba Yazıcı inşaat çeliği ve filmaşin kategorisinde Diler Dış Ticaret adına ve alaşımlı çelik kategorisinde ödül aldı. Sıcak yassı kategorisinde İskenderun Demir Çelik ve soğuk/kaplamalı yassı kategorisinde Ereğli Demir Çelik adına ödülü alan isim Başak Turgut oldu.

ÇİB Başkanı Adnan Aslan, çelik sektörünün yurtdışında karşı karşıya kaldığı korumacılık önlemlerine rağmen istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğini söyledi. Aslan, "2019 yılını geçen seneye yakın bir şekilde 20 milyon ton civarında bir ihracatla tamamlamayı öngörüyoruz" diye konuştu. 

Aslan, korumacılık önlemlerinin damga vurduğu bu yılda çelik sektörünün başta ABD ve AB olmak üzere birçok pazarda kayıp yaşamasına karşın yeni pazarlara açılarak bu kayıpları telafi ettiğini ifade etti. Aslan ayrıca, Afrika'dan Güney vkadar tüm bölgelere Türk çeliğini ulaştırdıklarını belirtti.

Aslan, ÇİB’in sektörün ihracatının artmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti ve "İhracatçılarımızın yeni pazarlara ulaşabilmesi için sektörel ticaret heyetleri gerçekleştirecek ve Türk çeliğini dünyanın her tarafında tanıtılması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Korumacılık duvarlarına karşın üstün çaba ve gayretleriyle başarılı bir ihracat performansı sergileyen tüm firmalarımızı tebrik ederim" diye konuştu.


Geri Dön