23 / 04 / 2024

Cem Kara: TOKİ konut yapmayacaksa bölgeyi yeniden imara açalım!

Cem Kara: TOKİ konut yapmayacaksa bölgeyi yeniden imara açalım!

Cem Kara mecliste yaptığı konuşmada TOKİ'ye yüklendi. Başkan, Roman vatandaşların yaşadığı bölgeye konut yapacağını söyleyen TOKİ yetkililerinin bir gelişme kaydetmediğini belirtti: “Konut yapılmayacaksa bölgeyi yeniden imara açalım. " dedi.



Çatalca  Belediye Başkanı Cem Kara Mart Meclisi'nin ilk oturumunda gündem dışı yaptığı konuşmada TOKİ’ye yüklendi. Kara, 'Gecekondu Önleme Bölgesi' olarak belirlenen bölgede vatandaşlarımız mağdur oluyor. Biz belediye olarak bize düşen her şeyi yaptık. Ama  TOKİ  projesi ile ilgili olumlu bir gelişme olmadı” dedi. Başkan, Roman vatandaşlara yapılacak olan konutlar ile ilgili hiçbir gelişmenin olmadığını ve konutlar yapılmayacaksa bu bölgelerin yeniden bir imar  planı yapılarak imara açılması gerektiğini ifade etti.


Hakları geri verilmeli

Kendisinin göreve gelmeden önce belediye ve TOKİ arasında başlayan gece kondu önleme bölgesi ve konutlar projelerini yakından takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, “KİPTAŞ ve TOKİ projelerini birleştirerek Roman kültürünü de yaşatacak şekilde konutlar üretilmesi konusunu sunduk. O da olmadı” dedi. TOKİ tarafından bu bölgede hiçbir proje yapılmayacaksa mevcut taşınmazlarına hiçbir tasarrufta bulunamayan ve mağdur olan vatandaşların imar haklarının geri verilmesi gerektiğini savundu.


Doğalgaz konusu

Doğalgazın mahallelere gelmesi ile ilgili de bilgiler veren Başkan Cem Kara “Çatalca mahallelerinde doğalgazın gelebilmesi için tek yetkili kurum EPDK’dır. Oradan gelecek bir karara bakıyor” dedi.


Karar yerinde değil

Ensar Vakfı'na verilen Özel İdare İş Merkezi 3. ve 4. katlar ile ilgili de konuşan Başkan Cem Kara bu kararın da yerinde bir karar olmadığını, binanın içinde öğrencilere yatakhane yapılabilmesinin mümkün olmadığını, mevcut binaya İSMEK kurslarının alınıp Nazım Özbay Kültür Merkezi'nin daha iyi hizmet verilmesinin önünün açılması gerektiğini savundu. Çatalca Belediye Meclisi'nde gündeme gelen maddeler oy birliği ile geçerken, geçtiğimiz aylarda kalp krizi geçirerek vefat eden Suat Başa'nın isminin Kabakça Mahallesi'nde doğduğu sokağa verilmesi maddesi de komisyona havale edildi.


Gazete İstanbul


Geri Dön