25 / 04 / 2024

Cemal Özyiğit: İmar planı geçmeyecek!

Cemal Özyiğit: İmar planı geçmeyecek!

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kendisinin dinlenmeyip yapılan emirname uzatması hakkında “Bu emiranameyi 6 ay uzatmak demek, bu imar planını çöpe atmak demektir. 6 ay sonra siz var mısınız? Orasını Allah bilir.” dedi.



TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 6 ay uzatılan emirname ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Cemal Özyiğit, 6 ay uzatılan emirnamenin ardından imar planının geçmeyeceğini söyledi. Başkan Özyiğit;“6 ay sonra siz var mısınız? Orasını Allah bilir.”dedi.

Star Kıbrıs’ta yer alan habere göre; imar Planı sürecinde defalarca uyarmalarına rağmen İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın inat edip kendilerini dinlemediğini söyleyen TDP lideri Cemal Özyiğit, “Kamu menfaatlerinin gözetilmediği, rant iddiaları var. Sayın Başbakan sanki 7 gün önce başbakan olmuş gibi yumurta kapıya geldiği zaman imar planına ‘hayır’ dedi. 15 Ocak’ta emirnameyi 6 ay uzattılar. Bu emiranameyi 6 ay uzatmak demek, bu imar planını çöpe atmak demektir. 6 ay sonra siz var mısınız? Orasını Allah bilir.” diye konuştu.

Hükümet ortaklarının şu an çeşitli vesilelerle birbirinin boğazına sarılmış vaziyette olduğunu belirten Başkan Özyiğit, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonra bu hükümet büyük ihtimalle sonlanır. Veyahut nasıl bir şekil alır. Onu hep beraber göreceğiz. Ama imar planı yürürlüğe girmez. Hükümet kendi arasında biz ateşkes imzaladı. ‘Seçime hükümette girmezsek almayı düşündüğümüz oyu da alamama ihtimalimiz var’ dediler. Onun için oy uğruna ateşkes imzaladılar. 6 ay sonra Allah kerim dediler.” şeklinde konuştu.


Geri Dön