28 / 03 / 2024

Çengelköy Park Evleri, satışa çıktı!

Çengelköy Park Evleri, satışa çıktı!

Selimoğlu ve Demirland İnşaat ortaklığında inşa edilen Çengelköy Park Evleri, satışa çıktı. 60 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen projede, mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin canlandırılması hedefleniyor...



Selimoğlu ve Demirland İnşaat ortaklığında inşa edilen Çengelköy Park Evleri, satışa çıktı. 60 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen projede, mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin canlandırılması hedefleniyor.


Selimoğlu ve Demirland İnşaat'ın birlikte hayata geçirdiği Çengelköy Park Evleri, satışa çıktı. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren ve Antalya'daki Fashion Show'u düzenleyen Dosso Dossi firmasının arsa sahibi olduğu Çengelköy Park Evleri, İstanbul Boğazı'na hakim Çengelköy sırtlarında 65 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. 60 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen ve 240 milyon dolar cironun beklendiği projede hem rezidans hem de villa tarzında daireler bulunuyor. 24 ay içinde bitirilmesi planlanan Çengelköy Park Evleri'nde 86 villa, 73 rezidans, sosyal alanlar ve çarşı bulunuyor. Projede, Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen büyüklükleri 400 ile 600 metrekare arasında değişen 5 farklı ebat ve 7 tipte villa bulunuyor. Tek veya ikiz villalardan oluşan projede, metrekare fiyatları ise 4 bin dolardan başlıyor. Fiyatlar, 1.5 milyonla 3 milyon dolar arasında değişiyor. Villaların cepheleri de deniz, yeşil alanlar, park, gölet görecek şekilde farklı inşa ediliyor. Rezidans daireler ise 60 ile 230 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip, metrekare fiyatları ise 3 bin dolardan başlıyor. 


ÖNCE KİRALAYIP SONRA SATACAK 

Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, yatırımla ilgili şu bilgileri verdi: "Rezidansların altında bulunacak çarşıda hem projeye hem de bölgeye hizmet edecek ticari alanlar bulunuyor. 3 bin 400 metrekarelik ticari alanımız var. Bu alanları önce kiralayıp daha sonra satmayı düşünüyoruz. İlk etapta çarşı alanı 11 dükkândan oluşacak." 


FİKİRTEPE PROJESİ YOLDA

Çamlıca Konakları projesinde satışların devam ettiğini söyleyen Selimoğlu, Fikirtepe'deki projeleri için hazırlandıklarını belirtti. Selimoğlu, "İmarla ilgili bazı sıkıntılar var, çözülmesini bekliyoruz" dedi.


YAN PARSELİ DÖNÜŞTÜRECEK

Aydoğan Selimoğlu, Çengelköy Park Evleri'nin karşısında yer alan 20 dönümlük araziyi de satın aldıklarını söyledi. Selimoğlu, "Burada da kat karşılığı anlaştık. Bölgede yer alan gecekondularla birlikte 46 dönümlük bir alana ulaşmayı planlıyoruz. Burada kentsel dönüşüm yapacağız" dedi.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön