29 / 03 / 2024

Çengelköy Park Evleri'nde villa sayısı azaldı, konaklar arttı!

Çengelköy Park Evleri'nde villa sayısı azaldı, konaklar arttı!

Çengelköy Park Evleri'nde villalar ilgi görmeyince proje değiştirildi. Villalar azalarak bahçe ve çatı dubleksti konaklara dönüştürüldü. Projedeki 27 villa ve 116 dubleksin yüzde 40'ı satıldı.



William Turner ve Demirland GYG'nin ortak projesi Çengelköy Park Evleri'nde projedeki evler değişti. Villalar azalarak bahçe ve çatı dubleksli konaklara dönüştürüldü. Boğaz manzaralı rezidans, konaklar ve villalardan oluşan projede; 27 villa, 116 çatı ve bahçe dubleksi ile 73 rezidans 4aire ve cadde dükkanları yer alıyor. 


Proje ile ilgili bilgi veren Çengelköy Park Yönetim Kurulu Üyesi İlker Dönmez, projede villalara ilgi olmadığı için değişiklik yaptıklarını belirtti. Çengelköy Park Evleri ile sokakları, dükkanları ve komşularıyla bütün bir mahalle oluşturulmak istediklerini söyleyen Dönmez, "Vilları konak adını verdiğimiz çatı ve bahçe dubleksi evlere dönüştürdük. Mahalle kültürünün yeniden hayat bulacağını düşünüyoruz. Projemiz konaklarıyla da dikkat çekiyor" diye konuştu. 


Çengelköy Park Evleri nin Boğaz'a bakan en büyük arsa üzerinde inşa edildiğini vurgulayan Dönmez, projenin villa yaşamının getirdiği tekil yaşamdan sıkılanlara, komşuluk ilişkilerini geliştirmek isteyenlere hitap ettiğini kaydetti. Projenin yatırım değerinin ise yaklaşık 250 milyon dolar olduğunu ifade eden Çengelköy Park Yönetim Kurulu Üyesi îlker Dönmez, "2013 yılının ikinci yarısında temeli atılan projemizdeki rezidansların Ocak 2016'da, villaların ise Ağustos 2016'da sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Rezidansın yüzde 60'ının, villa ve konakların yüzde 40'ınm satışı da gerçekleştirildi" diye konuştu. 


Rezidans bloğunda 1+1'lerin tükenmek üzere çlduğunu açıklayan Dönmez, "Rezidans bloğunda fiyatlar 300 bin dolardan başlıyor, 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Villa ve konaklar ise 850 bin dolardan başlıyor" dedi. Projenin ulaşım avantajı ile de öne çıktığını kaydeden İlker Dönmez, Çengelköy Park Evleri'nin Boğaziçi Köprüsü'ne 4,5 km mesafede, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 9,4 km uzaklıkta, Çengelköy sahiline 1,3 km ve Üsküdar'a 7,2 km mesafesiyle Ttiİ zi bir konumda olduğunu kaydetti. Dönmez, "Mecidiyeköy-Altunizade-Çamlıca arasına yapılması planlanan teleferik ile Boğaz teleferik ile geçilebilecek ve Çengelköy'e de kısa zamanda ulaşma imkanına sahip olunacak" dedi. 


Projenin son teknoloji otomasyon sistemlerine göre projelendirilerek akıllı ev sistemi ile desteklendiğini ifade eden Dönmez, projede kapalı- açık yüzriie havuzları, fltness salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, SPA merkezi, squash, basketbol ve yürüyüş parkuru gibi birçok sosyal donatının yer aldığını söyledi. Çengelköy Park Evleri'nde butik çarşının da bulunduğunu belirten İlker Dönmez, "Projenin girişinin cadde tarafında olması nedeniyle dükkanlar cadde cepheli olarak siteye ve çevreye de hizmet verebilecek" dedi. 



ARSANIN YARISINI ALDI. DİĞER YARISINI ALACAK


İlk başlardaki iki ortağının projeden aynldığını açıklayan Dönmez, şunlan anlattı: "Arsa sahibi Dosso Dossi'ydi. Onlarla sözleşme yaptık. Arsanın toplam maliyeti 198 milyar TL. Sözleşmeye göre yüzde 50'sini aldık. Yüzde 50'sini almak için de taahhütümüz var. Sözleşmedeki zaman gelince alacağız. Selimoğlu ise kendi içinde yapılanmaya gitti ve ortaklıktan çıkmak istedi. Biz tek başımıza devam ederken William Turner ortak oldu." 


Dünya





Geri Dön