24 / 04 / 2024

Cengiz İnşaat Ukrayna’da 2.3 milyar liralık iş aldı!

Cengiz İnşaat Ukrayna’da 2.3 milyar liralık iş aldı!

Cengiz İnşaat ile Ukrayna Devlet Kara Yolları Kurumu (Ukravtodor) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.




Cengiz İnşaat ile Ukrayna Devlet Kara Yolları Kurumu (Ukravtodor) arasında iş birliği anlaşması imzalandığı belirtildi.

Ukravtodor tarafından yapılan açıklamada, Cengiz İnşaat ile kurum arasında, Ukrayna’da Nova Kahovka-Mariupol Otoyolu’nun onarımı projesinin hayata geçirilmesine yönelik olarak iş birliği anlaşması imzalandığı, projenin tahmini maliyetinin 9,1 milyar grivna (2,3 milyar TL) olduğu belirtildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, imza töreninde Ukrayna Başbakanı Oleksiy Gonçaruk, Ukravtodor Genel Müdürü Oleksandr Kurbakov ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Muhammed Cengiz de yer aldı.

Ukrayna Başbakanı Oleksiy Gonçaruk,  törendeki konuşmasında, “1 Mart tarihinden itibaren ülke genelinde büyük bir inşaat atılımına başlıyoruz. Hükümetin önceliği, Ukrayna’yı kaliteli yollarla kaplamak. Bugün imzalanan iş birliği anlaşması gibi yapıcı inisiyatifleri her zaman destekleyeceğiz” dedi.

“TÜRK ŞİRKETLERİNİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANIYORUZ”

Ukravtodor Genel Müdürü Oleksandr Kurbakov da Ukrayna’da kara yollarında büyük çaplı bir yenileme hamlesini hayata geçirmek istediklerini dile getirerek, “Türk şirketlerinin tecrübeleri Ukrayna için fayda sağlayacak” diye konuştu.

Ukrayna Başbakanı Gonçaruk, ülkede 2020'de en az 4 bin kilometre uzunluğunda kara yolunun inşa edilmesinin ve onarılmasının hedeflendiğini söylemişti.

 

Cengiz İnşaat Karavanke Tüneli ihalesini kazandı!


Geri Dön