24 / 04 / 2024

Cengiz İnşaat'tan Bodrum'a yeni proje! 100 villa ve 1 otel geliyor! 

Cengiz İnşaat'tan Bodrum'a yeni proje! 100 villa ve 1 otel geliyor! 

Bodrum'un en değerli bölgesinde bulunan 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi'nden satın alan Cengiz İnşaat, villa ve otel inşaatı için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...



Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekare büyüklüğe sahip arazide inşaata başlayacak olan Cengiz İnşaat, yaklaşık 100 villa ve Bulgari tarafından işletilecek olan bir otel inşa edecek. 

Sözcü'den İsmail Şahin'in aktardığına göre; hali hazırda, Londra, Dubai, Bali, Paris gibi dünyaca ünlü yerlerde otelleri bulunan Bulgari, Roma, Tokyo, Miami ve Los Angeles’ta da turizm yatırımlarına devam ediyor. Türkiye’deki ilk oteli için Bodrum’u seçen Bulgari’nin Cengiz İnşaat ile yaptığı anlaşmayı bu ay sonuna kadar açıklaması öngörülüyor. 

Cengiz İnşaat tan Bodrum a yeni proje! 100 villa ve 1 otel geliyor!  

Cennet Koyu’nda hayata geçirilecek Bulgari Otel’in yükseleceği arazi için geçen sene Cengiz İnşaat, 2 adet plaj ile 4 adet mendirek yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapmıştı. 

Kamudan aldığı havalimanı, karayolu, metro, demiryolu, tünel, liman, HES, baraj, maden, nükleer santral ve inşaat ihaleleriyle ön plana çıkan  Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat, projenin inşa edileceği araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 senesinde satın aldı. 

O tarihte 277 milyon Türk Lirası'na el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki defa iptal edilmişti ancak kararlar uygulama alınmadı. 

Cengiz İnşaat, 2006 yılı itibari ile her yıl “ENR (Engineering News Record)’ nin En Büyük 250 Uluslararası Müteahhit” listesine girdi. Küresel ve öncü bir marka olarak kendisini nitelendiren Cengiz İnşaat, hali hazırda şu projeleri sürdürüyor:

-Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri,

-Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi Alt Yapı İnşaatı,

-Kaynarca Pendik Tuzla Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri,

-İstanbul Havalimanı – Halkalı Metro Hattı İnşaatı İle Elektromekanik Sistemlerin Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri.

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'da 1 milyar Euro'luk otoyol projesi üstlendi!

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

 


Geri Dön