20 / 04 / 2024

Cengizhan Gököz: Antalya’nın gündemindeki en önemli konu imar!

Cengizhan Gököz: Antalya’nın gündemindeki en önemli konu imar!

Av. Cengizhan Gököz, Antalya’nın gündemindeki imar konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Av. Cengizhan Gököz, “Antalya’nın gündemindeki en önemli konu imar” dedi…



Av. Cengizhan Gököz Türkiye ve Antalya gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Av. Gököz, “Antalya’nın gündemindeki en önemli konu imar” dedi. Bunun yanı sıra kentin doğal güzelliklerinin bozulduğuna da dikkat çeken eski siyasetçi Av. Cengizhan Gököz, “Antalya’nın doğal güzellikleri yok ediliyor, Antalya’ya ihanet edilmesin” diye konuştu.

Akdeniz Bülten’den Esra Köksal’ın haberine göre; Av. Cengizhan Gököz yaptığı açıklamalarda, “Antalya doğal güzellikleriyle hala cazip. Herkes içinde Türkiye içinde cazip bir şehirdir. Zararın neresinden dönülürse kardır anlayışıyla bu doğal güzelliklerin daha fazla yok edilmemesi, tarım alanlarının belirlenmesi, turizm alanlarının belirlenmesi, konut alanlarının belirlenmesi, yani kısaca imar planlarının bilimsel olarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. İşgaller yapıldıktan sonra dönüp bir şeyleri düzeltmenin bugüne kadar faydası olmadı, bundan sonra da olmayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Boğaçayı Konyaaltı Plajını Yok Edebilir

Antalya’nın ikinci probleminin turizmle ilgili olduğunu dile getiren Gököz, “Dünyada o kadar uzunlukta bir Konyaaltı plajı daha yok. Öte yandan turizmin çeşitlendirildiği yerde her şey dâhil sistemiyle artık turizmin kentin esnafına ve değişik katmanlarına hiçbir faydasının olmadığını biliyoruz. Antalya halkına katkısının olmadığını üzülerek görüyoruz. Bununla birlikte Antalya ve çevresine zararlar veriliyor. Boğaçayı, Konyaaltı plajının yok olmasına sebep olacak şekilde duruyor. O suların orada toplanması ve Boğaçayı’nın Akdeniz’e alüvyon, taş, kum çakıl gönderememesini düşünebiliyor musunuz? Eğer siz onun önünü keserseniz 50 sene sonra Konyaaltı plajının geriye çekildiğini göreceksiniz. Hatta çok kısa sürede etkisini göstermeye başlamış. Böyle tabiat olaylarının etkisi yıllar sonra ortaya çıkar ve bunun geri dönüşü olmaz. Sıçan adasının hemen arkasındaki balık çiftliğini biri bana anlatsın. O balık çiftliği orada işi ne? Oradaki yemlemeler uzun vadede Konyaaltı plajında başka kirliliklere yol açacaktır. Antalya’nın doğası yok edilmesin” dedi.

Cazip Hale Getirilmeli

Tünektepe konusunda da eleştirilerde bulunan Av. Cengizhan Gököz konuşmasını şöyle sürdürdü:

Tünektepe meselesine gelince o projenin olduğu yerde içki verilmemesi turizme yönelik söylüyorum bu kente yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisidir. Ben içki içmem ama insanlar oraya bir çay içmeye gitmez. Turizmin çeşitlenmesi açısından yurtdışından gelen turistler için Tünektepe’yi cazip hale getirebilmek için içki yasağı olmaması lazım.”

Trafiğe Yük Getirir

Raylı sistemin ulaşımı olumsuz etkilediğinin altını çizen Av. Cengizhan Gököz, “Başından beri o tür bir raylı sisteme sıcak bakmadım. Metro istedik. Lastik tekerlekli araçlarla aynı seviyede aynı zeminde raylı sistem olmaz. Olursa trafiğe yük getirir. Bu tür projeler az paralara yapılmıyor. Mecliste konuştuğumuzda Sayın Menderes Türel alınan kredinin neredeyse faizsiz olduğunu söylemişti. Ama o dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin tüm gelir kaynaklarına rehin koyulmuştur. Borçlanacaksınız elbette ama yaptığınız iş uzun vadeli olacak. Bu proje Antalya’nın trafiğini kurtarmaz diye düşündük. Bu sokak tramwayıdır. İş çözeceğine Antalya trafiğine yük getirecektir. Antalya şiddetle büyüyor göç fazla alıyor. Buradan Antalya’nın geleceği çıkmaz. Antalya böyle giderse hiçbir yere ulaşılamayan bir yapı halini alıp cazibesini kaybedecektir” diye konuştu.

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

 

 


Geri Dön