23 / 04 / 2024

Cerablus'ta yetim ailelerine konut yardımı!

Cerablus'ta yetim ailelerine konut yardımı!

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin kuzeyinde bulunan Cerablus ilçesinde yetim aileleri için prefabrik konutlar inşa edildi.



Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Cerablus ilçesinde yetim ailelerinin barınması için "Yardımeli Kardeşlik Köyü" inşa edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dernek tarafından yapılan açıklamada konut projesinde Cerablus yerel meclisinin de katkıları olduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Yardımeli Kardeşlik Köyü, 40 haneden oluşmakta olup içerisinde cami, oyun alanları, iş atölyeleri, yeşil alan ve çok amaçlı kullanılabilecek mekanların da bulunduğu kompleks bir yaşam alanı olmuştur." 

Köyün, prefabrik yapıya sahip 40 konuttan meydana geldiği ifade edilen açıklamada, "Yapılan operasyonlarla huzur ve barışın yeniden sağlandığı ve ailelerin yeniden yurtlarına kavuştuğu Cerablus'ta, yeni bir hayata başlamalarına katkı sağlayacak olan model ve modern konutlara yerleştirilen ailelere, ev eşyaları da Yardımeli Derneği tarafından hediye edildi." açıklamaları kullanıldı.

Projenin derneğin bağışçılarından, Cerablus Yerel Meclisi ve Cerablus İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi ile ortaklaşa devam edildiği açıklandı.

2007'de kurulan Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından, Türkiye ile 50 ülkede yardım faaliyetleri yapıyor.


Geri Dön