25 / 04 / 2024

Çeşme'de 12 ay turizm için çalışma başladı!

Çeşme'de 12 ay turizm için çalışma başladı!

İstanbul Rahmi Koç Müzesi'nde Çeşme'nin bugüne kadar yeterince tanınmamış gizli güzelliklerinin anlatılarak konuk sayısının artırılması ve çeşitlendirilmesini hedefleyen bir tanıtım lansmanı yapıldı.



Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 12 ay Çeşme; 9 farklı zevk için 9 Durak 9 Deneyim' sloganıyla SETUR tarafından organize edilen kokteylde Reisdere, Ovacık, Ilıca, ildin, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Çeşme Merkez ve Alaçatı'nın henüz bilinmeyen, gizli kalmış yönleri tanıtıldı. Geceye  İzmir  Büyükşehir Beled iye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Milletvekili Alaettin Yüksel, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ve yönetim kurulunun bazı üyeleri, ÇESO Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme eski Kaymakamı Nazmi Günlü, emekli amiraller Metin Ataç ve Işık Biren, Çağla Kubat, Pınar Aylin, Tan Sağtürk, İzmir basınının üst düzey yöneticileri Bülent Zarif, Erol Yaraş, Hamdi Türkmen, Deniz Sipahi, Osman Gencer, köşe yazarlan Erdal İzgi, Meriç Köyatası, Hanzade Ünüz, işadamlan Nail Özkardeş, Taner Gümüş, Gökhan Çarmıklı, İstanbul medyasından çok sayıda gazeteci başta olmak üzere yaklaşık 350 davetli katıldı. 

Gecede bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Ege'nin incisi Çeşme'mizin, Türkiye'nin en eski ve bilinen destinasyonlanndan biri olmasına rağmen, hala bütün yönleriyle bilindiğini düşünmüyoruz. Alaçatı örneğinde olduğu gibi korumacı turizm anlayışından ödün vermeden, butik otel hizmetiyle bölgeyi bulunduğu yerden başka bir yere taşıdık. Bugün Türkiye'nin en özel turizm beldelerinden biri haline gelen Alaçatı, yerli ahalisi, yatırımcıları ve misafirleri ile herkesin mutlu olduğu bir belde. Bu deneyimimizden yola çıkarak Çeşme'nin bugüne kadar yeterince tamtam adıgımızı düşündüğümüz diğer yüzlerini de anlatmayı hedefleyen bir dizi çalışma başlattık. Bugün bu çalışmalan siz değerli Çeşmeseverler ve medya ile paylaşmaktan mutluyuz" dedi. 



'Sezonu 10'aya çıkarmayı hedefliyoruz' 

Çeşme'nin coğrafi açıdan kolay ulaşılabilirliği, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra çok sayıda butik oteli, kendine özgü mimarisi, zengin ve lezzetli mutfağı ile tam bir kültürel kavşak olduğunu vurgulayan Muhittin Dalgıç sözlerini şöyle sürdürdü: Eğlence ve gece hayatı sevenlerden doğa turizmine, eko turizmden kaplıca turizmine ya da su sporlarına kadar çok geniş bir yelpazede hizmet verilen Çeşme'de turizm sezonunu en az 10 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bir festivaller ve deneyimler beldesine dönüşen Çeşme, sadece bahar ve yaz aylannda değil sonbahar ve kış aylan boyunca da seyahat severler için çekici bir seçenek olmaya aday. Biz Çeşme'yi 12 ay yaşayan bir keyif cenneti olarak algılıyoruz; Reisdere'si, Ovacık'ı, Ilıca'sı, Ildın'sı, Germiyan'ı, Dalyan'ı, Merkez'i, Çiftlikköy'ü, Alaçatı'sıyla her zevke, her tercihe farklı deneyimler sunan bir cennet. Gerçekleştireceğimiz proje ve çalışmalarla Çeşme'nin marka değerini 5 yılda 10 kat değer kazandıracağımıza inanıyoruz. 




Haber Ekspres


Geri Dön