24 / 04 / 2024

Çeşme'de betonlaşmaya izin verilmeyecek!

Çeşme'de betonlaşmaya izin verilmeyecek!

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, TOKİ'nin, Şifne Mahallesi'ne çok yakın olan Reisdere'ye yapmak istediği dört katlı apartmanlar konusunda "İlçemizi betonlaştırmak isteyenlere karşı sonuna kadar savaşmaktan çekinmeyeceğiz" dedi..



Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin Şifne Mahallesi'nde yer alan Panapart Sitesi'ni ziyaret etti, site sakinleri ve yöre halkının sorunlarını dinledi. Şifne Köprüsü'nün genişletildiği ve yenilendiğini, çalışmaların ise kısa süre içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, Şifne Deresi yatağının ıslahının ve kanalizasyon çalışmalarının önümüzdeki senenin programında olduğunu söyledi. 


ÇÖZÜME KAVUŞACAK 


Şifne'de yapılacak birçok yatırımın marinaya göre şekilleneceğini bu yüzden öncelikle bu projenin gerçekleştirilmesini beklediklerini açıklayan Tütüncüoğlu, site sakinlerinin sivrisinek rahatsızlığının da gerçekleştirilecek dere ıslahı ile çözüme kavuşacağını söyledi. 


Vatandaşların Başbakanlık Toplu Konut îdaresi'nin (TOKİ) Şifne Mahallesi'ne çok yakın olan Reisdere'ye yapmak istediği 4 katlı apartmanlar konusunda tedirgin olduklarını ve bu konuda Tütüncüoğlu ile birlikte mücadeleye hazır olduklarını belirtmesi üzerine Tütüncüoğlu, "Çeşme'yi, doğayı seven herkes çok katlı konutlara karşı yanımızda yer almalı. İlçemizi betonlaştırmak isteyenlere karşı sonuna kadar savaşmaktan çekinmeyeceğiz" dedi. 


HİÇE SAYIYORLAR 


Tütüncüoğlu, her yerel seçimlerden bir yıl önce tekrar diriltilen çalışmanın Çeşme'yi i ve Çeşmeli'yi hiçe saydığını söyledi. Tütüncüoğlu, bölgelerin mimarisine uygun L konut yapmakla yükümlü TOKİ'nin Çeşme'de 2 katlı yapıyı 4 kata, yüzde 25 olan inşaat yoğunluğunu 5 kat artırıp yüzde 120'lere çıkardığını ve daha fazla bina dikebilmek için de 1 dönüm olan parseli 500 metrekareye indirdiği açıkladı. 

Tütüncüoğlu, "Sırf siyasi rant için ilçenin dokusunu yok edecekler" diye konuştu.



Habertürk Egeli


Geri Dön