24 / 04 / 2024

çeşmede betonlaşmaya izin verilmeyeceki

çeşmede betonlaşmaya izin verilmeyeceki

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, TOKİ'nin, Şifne Mahallesi'ne çok yakın olan Reisdere'ye yapmak istediği dört katlı apartmanlar konusunda "İlçemizi betonlaştırmak isteyenlere karşı sonuna kadar savaşmaktan çekinmeyeceğiz" dedi..

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 3,5 milyar dolar oldu

Türkiye'de ocak-eylül dönemi arasında, hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı, 3 milyar 480 milyon 497 bin dolar olarak gerçekleşti.

Şehirleşmenin etkisiyle 'Gesi Bağları' sadece türkülerde kalacak! Üzüm bağları yapılaşmaya ve betonlaşmaya terk edildi

Türkülere konu olan, Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesi'nde yetiştirilen Gesi Bağları kentte artan şehirleşmenin etkisiyle yok olma noktasına geldi. 

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!

EYT'lilerin bir bölümü emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmayı sürdürecek, bir bölümü de başka iş yerinde çalışmaya başlayacak. Peki EYT'lilerin emeklilik sonrası izin süreleri nasıl hesaplanır? İzinler yanar mı? 

Türkiye en çok Birleşik Krallık’a satış yaptı! Üç çeyrekte 3,7 milyar dolar oldu

Hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu içine alan "eşya taşımaya mahsus olan motorlu taşıtlar" ihracatında, ocak ve eylül zaman diliminde en çok dış satım Birleşik Krallık'a gerçekleşti. İşte detaylar…

Emekli promosyonunda son viraj! Bankalar coştu ödemeler 10 bin TL'ye dayandı! Akbank, Yapı Kredi, TEB, Garanti, Ziraat

Emekli promosyonu veren bankalar arasındaki yarış gün geçtikçe kızışmaya başladı. En yüksek emekli promosyon ücreti son olarak 8 bin 500 TL'ye kadar yükselirken, özel bir bankanın yeni hamlesi ile promosyon ödemeleri 10 bin liraya kadar çıkarttı. İşte, 2022 en yüksek emekli promosyonu veren bankalar

''Altını tahtından etti!'' diyen İslam Memiş'ten flaş gümüş açıklaması! Yatırımcılar sabırlı olun o gün geliyor

Altın fiyatlarının son zamanlarda yükselişe geçmesi yatırımcıların tercihlerini de değiştirmeye başladı. Vatandaşlar gümüşe yakınlaşmaya başlarken İslam Memiş'ten ''altını tahtından etti'' açıklaması geldi.

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Kuşadası Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor!

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı İmar Kanunu’na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle iptal edilen bir işletmeyi mühürledi. 

Tarım arazilerinde yapılaşmaya izin veriliyor mu?

Kovid-19'dan kaçmak ve sakin bir yaşam sürmek isteyenler doğaya yöneliyor. Bu durumla tek katlı müstakil evlere talep katlandı.

çeşmede betonlaşmaya izin verilmeyeceki Haberi

çeşmede betonlaşmaya izin verilmeyeceki

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin Şifne Mahallesi'nde yer alan Panapart Sitesi'ni ziyaret etti, site sakinleri ve yöre halkının sorunlarını dinledi. Şifne Köprüsü'nün genişletildiği ve yenilendiğini, çalışmaların ise kısa süre içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, Şifne Deresi yatağının ıslahının ve kanalizasyon çalışmalarının önümüzdeki senenin programında olduğunu söyledi. 


ÇÖZÜME KAVUŞACAK 


Şifne'de yapılacak birçok yatırımın marinaya göre şekilleneceğini bu yüzden öncelikle bu projenin gerçekleştirilmesini beklediklerini açıklayan Tütüncüoğlu, site sakinlerinin sivrisinek rahatsızlığının da gerçekleştirilecek dere ıslahı ile çözüme kavuşacağını söyledi. 


Vatandaşların Başbakanlık Toplu Konut îdaresi'nin (TOKİ) Şifne Mahallesi'ne çok yakın olan Reisdere'ye yapmak istediği 4 katlı apartmanlar konusunda tedirgin olduklarını ve bu konuda Tütüncüoğlu ile birlikte mücadeleye hazır olduklarını belirtmesi üzerine Tütüncüoğlu, "Çeşme'yi, doğayı seven herkes çok katlı konutlara karşı yanımızda yer almalı. İlçemizi betonlaştırmak...