26 / 04 / 2024

Çetin Osman Budak: Antalya adeta betonlaşıyor!

 Çetin Osman Budak: Antalya adeta betonlaşıyor!

Antalya'nın 640 kilometrelik sahili olduğunu anımsatan Budak, sahillerin ve kentin adeta betonlaştığını belirtti. İmarsızlığa, betonlaşmaya isyan eden Budak, "640 kilometre sahili olan bir kentte yaşıyoruz. Bu kadar betonlaşma yetmedi mi?" dedi.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve TOBB Başkan vekili Çetin Osman Budak, turizm kenti Antalya'da plansız kentleşme ve imar sorunları ile betonlaşmaya tepki göstererek, "Bu kadar betonlaşmayetmedi mi?" dedi. 


Turizmde çeşitlenmeden dolayı turizmcilerin memnun olabileceğini belirten Budak, "Rusya pazarı şu anda yükselen pazarımız. Bundan turizmciler memnun olabilir. Fakat çeşitlenmenin ne kadar önemli olduğunu da kabul ediyoruz. Özellikle son Ukrayna çatışmasında uçak meselesinde büyük tartışmalar oldu. Oradaki bir çatışmanın, özellikle de petrol ve doğalgaz zengini Rusya'da işlerin terse dönmesi turizmde bir sıkıntı yaratır mı yaratmamız mı? Buna bakılmalı" diye konuştu. 


Antalya'nın 640 kilometrelik sahili olduğunu anımsatan Budak, sahillerin ve kentin adeta betonlaştığını belirtti. İmarsızlığa, betonlaşmaya isyan eden Budak, "640 kilometre sahili olan bir kentte yaşıyoruz. Bu kadar betonlaşmayetmedi mi? Bundan sonra tarım topraklarının üzerine bu kadar spekülasyon yapılması belki kolay kazanç yoludur. Ancak bizlerin işadamı olarak inşaat yatırımlarının vahşice ve çügınca devam etmesinin karşısında olacağımızı söylemek istiyorum" dedi. 


"Adrasan'da yanan yerler 70 yılda kendine gelebilir" Geçen ay Antalya'nın turizm cenneti Adrasan'da yaşanan orman yangını anımsatan Budak, "Bir kere gidip görmeden o facianın ne olduğunu anlamanız mümkün değil. 


Çevrenizdeki çocuk ölümlerini dizi seyreder gibi seyrediyorsak, oradaki yangını da aynı şeküde izliyoruz" ifadesini kullandı. Budak, Adrasan'da daha önce 1946'da da yangın çıktığını, yanan ormanların 70 yılda kendine geldiğini vurguladı. 


Öte yandan, Antalya ve ilçelerinde arıtmaların denize aktığını öne süren Budak, " Artık dünyada denize deşarj diye bir şey söz konusu değil. Bizdeki arıtma tesisleri ya göl ya denize deşarj ediliyor. Bunların kendi içinde çözümleri var. Çevre bilinci, sanayicimizden turizmciye kadar hepsinde oluşturulmalı. Çevre sıkıntıları başlarsa Antalya'da bu turizm yapılabilir mi? " dedi.


Dünya 


Geri Dön