19 / 04 / 2024

Çetin Osman Budak'ın gündeminde alternatif turizm var!

Çetin Osman Budak'ın gündeminde alternatif turizm var!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ( TÜRSAB ) Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu yeni Yönetimi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Başkanı Çetin Osman Budak'ı makamında ziyaret etti.



Ziyarete Başkan Budak'ın makamında bulunan İsparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmenci, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erkan ve Ethem Tayfun Kavukçu da hazır bulundu. 

Alternatif turizmin geliştirilmesi için atılması gereken adımların değerlendirildiği görüşmede turistleri kıyı şeridinden iç bölgelere çekebilecek alternatif turizm alanları konuşuldu. 

Denize ve güneşe dayalı turizmde Antalya'nın artık Dünya çapında bir marka kent konumunda olduğunu belirten ATSO Başkanı Budak, turizmi 12 aya yayacak, iç bölgelerin de turizmden katma değer elde etmelerine olanak sağlayacak projelerin ortaya konması gerektiğinden bahsetti. 

Bu alanlardan birisinin Rafting Turizmi olduğunu kaydeden Budak, "Rafting için Antalya eşsiz bir bölge. Ancak bugün rafting yapılan alanların durumu ortada. Büyük potansiyel taşıyan bu bölgeler şu anda yatırımdan uzak ve başıboş kalmış durumdalar" dedi. 

Trekking Turizmi Yayla turizmi için yatırım yapılması gerektiğini söyleyen Budak, "Yayla ve trekking turizmine gelir seviyesi daha yüksek profilde insanlar rağbet gösteriyor. Biz, Antalya Tanıtım A.Ş. ile iç bölgelerdeki yürüyüş yollarının ortaya çıkarılması için güzel bir proje ortaya koyduk. 

Bu rotaları geliştirerek bugün dünyada 3,5 milyon üyesi olan ve farklı ülkelere gidip yürüyüş yapan kişilerden oluşan Alpler Derneği'nin kataloglarına sokuyoruz. Bu tatilciler maalesef Antalya'da gezintilerini gerçekleştirirken en temel ihtiyaçlarını bile giderecek yaşam alanları bulmakta zorluk çekiyorlar. Bu tip yatırımlar bir an önce yapılmalı, iç bölgeler de turizmin nimetlerinden faydalanmalı" dedi. 

Davraz'a Erciyes modeli Kış turizminde iç bölgelerin başta Davraz olmak önemli turizm cazibe destinasyonları barındırdığına da vurgu yapan Başkan Budak, "Kayseri'de Erciyes Dağı üzerine muazzam bir kayak tesisi yapılmış. Bu tesis Davraz için de model olarak seçilebilir. Böylelikle Antalya'ya kışın mevsiminde hatta ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinin bir bölümünde gelen yabancı konuklara da farklı bir alternatif sunulmuş olur" dedi. 

Başdeğirmenci: İsparta turizmden pay alsın Görüşmede bulunan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmenci de TÜRSAB Başkanı Çavuşoğlu ve ATSO Başkanı Budak'dan İsparta turizmine destek vermelerini istedi. İsparta'nın kültürel miraslarının ve önemli alanlarının büyük potansiyel barındırdığını ancak çok az turist çektiğini belirten Başdeğirmenci, İsparta'nın turizmden pay alması gerektiğini ve bunun için turizmcilerle bölge potansiyelini ortaya çıkaracak bir toplantı yapmak istediklerini dile getirdi. 

Çavuşoğlu sektör sorunlarını dile getirdi Alternatif turizm üzerine yapılan görüşmelerin ardından TÜRSAB Başkanı Kerim Çavuşoğlu, yaptıkları çalışmalarla ilgili Başkan Budak'a bilgi verdi. Sektörün sıkıntılarını ve yeni yürürlüğe giren E-Vize uygulamalarıyla ilgili kaygılarını aktaran TÜRSAB heyeti, konuyla ilgili Başkan Budak'tan destek istedi. 

Görüşmenin ardından ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, TÜRSAB Akdeniz Yürütme Kurulu Yönetimi adına Başkan Kerim Çavuşoğlu'na Antalya Tanıtım A.Ş. tarafından hazırlanan Antalya kitabını armağan etti. 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön