25 / 04 / 2024

Çevre Bakanlığı, Sakarya'da bin 850 konut üretimi için düğmeye bastı!

Çevre Bakanlığı, Sakarya'da bin 850 konut üretimi için düğmeye bastı!

Bölgedeki dönüşüm, kendi içinde tamamlanacak, proje etap etap uygulanacak, hak sahipleri evinden çıkmadan rezerv alanda konut üretimine başlanacak. İlk etapta 280 konut ve 2 adet ticaret biriminin inşasına başlanacak...



Çevre Bakanlığı, Sakarya'da bin 850 konut üretimi için düğmeye bastı. Etap etap yapılacak projede, 93 ile 145 metrekare arasında 9 farklı daire bulunacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sakarya Erenler Belediyesi arasında imzalanan protokolle, kentsel dönüşüm kapsamında ilçede bin 850 konut üretilecek. Dönüşüm bölgesi 35.80 hektarlık ve 12.40 hektarlık iki proje alanından oluşuyor. 846 hak sahibinin bulunduğu bölgede, yerinde dönüşüm ilkesi uygulanacak. Bölgedeki dönüşüm, kendi içinde tamamlanacak, proje etap etap uygulanacak, hak sahipleri evinden çıkmadan rezerv alanda konut üretimine başlanacak. İlk etapta 280 konut ve 2 adet ticaret biriminin inşasına başlanacak. Proje ile kentle bütünleşen bölgede, bölgenin sosyal ve kültürel yapısıyla uyum içerisinde yeşil alanlar, spor alanları, sosyal donatılar ve az katlı konut bölgeleri düzenlenecek. 


TALEPLER ÖN PLANDA 

2 proje alanı da farklı aile dokularına, büyüklüklerine ve yaşam tarzlarına uygun, bölge halkının talepleri doğrultusunda inşa edilecek. 93 metrekareden 145 metrekareye kadar 9 farklı daire ve 4 farklı müstakil konut üretilecek. Bakanlık, inşa edilecek konutların bütün mimarlık mühendislik ve altyapı projelerinin tamamlandığını açıklarken, konutların tamamının fore kazık sistemi ile deprem emniyeti sağlanmış şekilde inşa edileceğini belirtti. 



SOSYAL DONATILARI DİKKAT ÇEKİYOR

Dönüşüm alanı, sosyal donatı ve kültür tesisleri, spor tesisleri, yeşil alanları ve ticari üniteleriyle Erenler, Sakarya'nın önemli merkezlerinden olacak. Projenin merkezini oluşturan yaya yolu külliye ile başlayacak, devamında kültür kongre merkezi yer alacak. Alanda otel binası ile 400 adet ticaret ve ofis birimi ve 325 araçlık otopark bulunacak. 


HALK EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

2'nci proje alanının merkezinde halkın kültürel faaliyetlerini devam ettirebileceği, meslek öğrenebileceği, kendini geliştirebileceği bir halk eğitim merkezi inşa edilecek. Merkezin önünde konser, düğün gibi sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebileceği ortak bir meydan yapılacak. 


ROMENLER UNUTULMADI

Romen Mahallesi sakinleri için ise 2'nci proje alanının güneyinde 2 ve 3 katlı olmak üzere toplam 204 adet müstakil konut üretilecek. Konutlar Romen vatandaşların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde tasarlandı. Alanda projeyle birlikte hem güvenli bir yaşam alanının oluşturulması, hem de yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanacak. 


Takvim 


Geri Dön