23 / 04 / 2024

sakaryada dönüşüm ne zaman başlıyor

sakaryada dönüşüm ne zaman başlıyor

Bölgedeki dönüşüm, kendi içinde tamamlanacak, proje etap etap uygulanacak, hak sahipleri evinden çıkmadan rezerv alanda konut üretimine başlanacak. İlk etapta 280 konut ve 2 adet ticaret biriminin inşasına başlanacak...

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

İstanbul'da dönüşüm nasıl yapılmalı? Mimar Şenol Gökner 'nüfus azaltılmalı' dedi!

İTÜ 2006 mezunu Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından Marmara depremi ile ilgili paylaşımda bulundu ve İstanbul'un dönüşümüne değindi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Zoom Yapı yeni yılda bin konutun dönüşümüne başlayacak!

Modanlıoğlu Group bünyesinde yer alan Zoom Yapı 2024 yılını ‘kentsel dönüşüm yılı’ ilan ettiğini açıkladı. Şirket bu kapsamda gelecek sene tam 1000 adet konutun dönüşümüne başlayacak.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

İstanbul'da dev kentsel dönüşüm başlıyor!

İBB Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarının ikinci birleşimi dün Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. İBB Meclisi'nde, İstanbul’da deprem riski bulunan fakat hak kaybı sebebiyle yıkılamayan binlerce binanın dönüşümüne onay verildi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

İstanbul'un dönüşümünde kaybedecek zaman yok!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul Yenileniyor platformu ve İstanbul'daki riskli binaların dönüşümüne ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kurt, hem İstanbul'daki dönüşümün aciliyetine hem de İstanbul Yenileniyor platformu kapsamındaki yeniliğe değindi.

İstanbul Süleymaniye'de kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? 

İstanbul'un önemli semtlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde 2018 yılında Katarlılar tarafından kentsel dönüşüm başlayacaktı. Fakat o günden bu yana çalışmalar için henüz bir adım atılmadı. 

Çiğdem Karaaslan'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 17 Ağustos depremi nedeniyle yaptığı açıklamada kentsel dönüşümüne yönelik açıklamada bulundu. 

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

sakaryada dönüşüm ne zaman başlıyor Haberi

sakaryada dönüşüm ne zaman başlıyor

Çevre Bakanlığı, Sakarya'da bin 850 konut üretimi için düğmeye bastı. Etap etap yapılacak projede, 93 ile 145 metrekare arasında 9 farklı daire bulunacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sakarya Erenler Belediyesi arasında imzalanan protokolle, kentsel dönüşüm kapsamında ilçede bin 850 konut üretilecek. Dönüşüm bölgesi 35.80 hektarlık ve 12.40 hektarlık iki proje alanından oluşuyor. 846 hak sahibinin bulunduğu bölgede, yerinde dönüşüm ilkesi uygulanacak. Bölgedeki dönüşüm, kendi içinde tamamlanacak, proje etap etap uygulanacak, hak sahipleri evinden çıkmadan rezerv alanda konut üretimine başlanacak. İlk etapta 280 konut ve 2 adet ticaret biriminin inşasına başlanacak. Proje ile kentle bütünleşen bölgede, bölgenin sosyal ve kültürel yapısıyla uyum içerisinde yeşil alanlar, spor alanları, sosyal donatılar ve az katlı konut bölgeleri düzenlenecek. 


TALEPLER ÖN PLANDA 

2 proje alanı da...