29 / 03 / 2024

Çevre Bakanlığı'ndan otopark sorununa neşter!

Çevre Bakanlığı'ndan otopark sorununa neşter!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta büyükşehirler olmak üzere otopark konusunda yaşanan ciddi problemlerin tespit edilmesi ve bunlara çözüm üretilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık bu konuda bir çalışma düzenleyecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta büyükşehirler olmak üzere otopark konusunda yaşanan ciddi problemlerin tespit edilmesi ve bunlara çözüm üretilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık tarafından bu konu kapsamında yürütülen çalışmaların ilk ayağı olarak 26 Ağustos tarihinde Ankara’da “Tüm Yönleriyle Otopark” konulu bir çalışma düzenleyecek.


Gerçekleştirilecek çalıştaya Belediyeler, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Üniversitelerden konu ile ilgili katılımcılar katılacak.


Toplantıda, “Bölge Planlarında Otopark”, “Yapı ve Projelerde Otopark Düzenlemeleri”, “Otopark Çözümlerinde Teknolojik Sistemler” ve “Otopark İşletmeciliği” olmak üzere 4 ana başlıkta çalışma grupları oluşturularak ve ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri alınacak.


Çalıştayın sonuçları çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan “ Otopark Yönetmeliğinin Revizyonu” çalışmasında yol gösterici olması hedefleniyor.


Geri Dön