25 / 04 / 2024

Çevre Bakanlığı'nın akademisyen desteği 30 Haziran'a uzatıldı!

Çevre Bakanlığı'nın akademisyen desteği 30 Haziran'a uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TÜÇEV’in, üniversitelerde görev yapan ve yardımcı doçentlere yönelik telif hakları konusundaki desteği için belirlenen süre uzaltıldı.Son başvuru tarihi 30 Haziran olarak açıklandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın (TÜÇEV) akademisyenlere yönelik başlatmış olduğu çalışma 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldı. Son başvuru süresi daha önce 30 Mayıs 2015 olarak açıklanmıştı. Bakanlığın belirlemiş olduğu konular üzerin de kitap yazacak olan yardımcı doçentlere, telif hakları konusunda bakanlık maddi destek sağlayacak.




Ücretsiz olarak dağıtılacak

Çevre alanında eserlerin artmasını sağlamak amacıyla yapılan faaliyetler doğrultusunda başlatılan çalışma, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı doğrultusunda hayata geçiriliyor. Çevre alanında kitap yazacak olan akademisyenlere maddi destek sağlayacak çalışmaya göre Bakanlığın çevre alanında belirlemiş olduğu konular üzerine eser yazacak olan yardımcı doçentlerden telif hakları TÜÇEV tarafından satın alınacak. Telif hakkı alınan eserleri TÜÇEV ücretsiz olarak üniversitelere ve kütüphanelere dağıtacak. Bu sayede eserlerin daha çok insana ulaşması sağlanmış olacak. 



Dünya


Geri Dön