26 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

7143 sayılı Kanun çerçevesinde çevre temizlik vergisi borcu da yapılandırılabiliyor. Peki, bu kapsamda çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?



Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde çevre temizlik vergisi borcu da yapılandırabiliyor.

Çevre temizlik vergisi borcu olan vatandaşlar vergi affından yararlanabiliyor. Peki, çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Vergi affına 31 Mart tarihinden önce olan borçlar dahil edildiği için, yine bu tarihten önceki mevcut çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor.

Çevre temizlik vergisini yapılandırmak isteyenler ilçe belediyelerine başvurulabileceği gibi, e-devlet kapısından da başvuru yapabiliyor.

Çevre temizlik vergisi borcu yapılandırma başvuruları 31 Temmuz 2018 tarihine kadar alınıyor.

Yapılandırılan çevre temizlik vergisi borcu peşin ya da taksitli bir şekilde ödenebilecek. Taksitli ödemeler 6, 9, 12 ve 18 aylık vade halinde gerçekleşecek. Ödemeler 2 ayda bir yapılacak. Borcunu yapılandıran vatandaşların ilk taksitini 1 Ekim'e kadar ödemesi gerekiyor.

Emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön