26 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 1. taksit 2019!

Çevre temizlik vergisi 1. taksit 2019!

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinin çevre temizlil vergisi ödemeleri gerekiyor. Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor. 



Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre temizlik hizmeti için ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gereken çevre temizlik vergisinde 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlayacak ve 31 Mayıs'ta sona erecek.  Konutların vergi borcu su faturalarına yansıtılırken, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların vergi borcu ilçe belediyelerinde ödeniyor. 

Çevre temizlik vergisinde indirim uygulaması da yapılıyor. Konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar için belirlenen tutarlar, büyükşehir belediye sınırları içinde bulunanlar hariç olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5 binden az olan belediyelerde yüzde 50 indirimli olarak uygulanıyor.

Buna göre, kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ile nüfusu 5 binden az olan belediyelerde bulunan konutlara ait çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına 14 kuruş olarak hesaplanacak; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları ise aşağıdaki tarifeye göre tahsil edilecek.


Çevre temizlik vergisi 1. taksit 2019!


2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Öznur YASLI İKİER/Emlakkulisi.com


Geri Dön