24 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, iki taksitte ödeniyor. 2015 yılı çevre temizlik vergisinin ilk taksiti Mart ayında başladı; en son 1 Haziran'da ödendi. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?



Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


Meskenlerin çevre temizlik vergisi; belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su faturaları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


Ancak işyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


2015 yılı çevre temizlik vergisinin ilk taksiti Mart ayında başladı; en son 1 Haziran'da ödendi. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?


Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2015..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre, mükelleflerin vergi ödemeleri 1 ay sonra başlıyor.


Vergi işyeri ve meskenler için farklı şekillerde hesaplanıp; farklı şekillerde ödeniyor. Meskenler için söz konusu çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor.



Çevre temizlik vergisi bina grupları!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön