23 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri gereğince ödenen çevre temizlik vergisinde ödemeler 1 Kasım itibari ile başladı. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?



Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri gereğince ödeniyor. Bu vergiyi mesken, işyeri ve diğer yapıları kullanan kimseler ödüyor. Buna göre, malik değil, kullanan kişi vergide mükellef oluyor. Arsa ve araziler için çevre ve temizlik vergisi ödenmiyor. Verginin mükellefi taşınmazın kullanıcısı oluyor.

 

Konutlara ait 2017 çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak tahsil ediliyor.

 

Vergi, büyükşehirde ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde farklı bedellerde ödeniyor. 

 

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ödemeleri 1 Kasım itibari ile başladı. Vergi için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

 

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?
Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin Kasım ayı sonuna kadar yapılması gerekiyor.  Çöp vergisi olarak da bilinen bu vergide ödemeler yalnız işyerleri için belediyeye yapılıyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisi, faturanın ödenmesi ile birlikte ödenmiş oluyor.

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön