28 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Türkiye sınırları içindeki arsa ve binalar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödeniyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında yapılıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir? İşte yanıtı..



Emlak vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Türkiye sınırları içindeki arsa ve binalar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Bu vergi, taşınmaz malın sahibi tarafından her sene ödeniyor. 


Vergide mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Kanun gereğince 200 metrekareden küçük olan ve geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekebiliyor.


Emlak vergisinden muaf olmayan gayrimenkul sahipleri ödemelerini iki eşit taksit halinde yapabiliyor. Verginin 1. taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Vergide 2. taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?


Emlak vergisi 2. taksiti, Kasım ayının sonuna kadar ödeniyor. Buna göre mükelleflerin ödemelerini en son 30 Kasım'a kadar yapmış olmaları gerekiyor. Aksi halde ödemeyi geciktiren mükellefler 1 gün bile geç ödemeleri halinde aylık vergi cezası ile karşılaşıyor.


Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” tahsil ediliyor.



20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön