20 / 04 / 2024

Değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

Değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi olabiliyor. Ödemeler Mart ayı ile başladı. Peki, değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?



Değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi olabiliyor. Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı vergisinin konusunu oluşturuyor.


Yukarıdaki maddede de görüldüğü üzere taşınmaz malını 5 sene içerisinde elden çıkaran kimseler bir sonraki sene içerisinde değer artış kazancı vergisi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2016 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 11.000 TL olarak tespit edildi.


Değer artış kazancı vergisi ödeme zamanı 2016


Değer artış kazancı vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart ile başladı. Peki, değer artış vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?


Değer artış kazancı vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mart'a kadar yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. 




Tapu değer artış kazancı nedir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön