18 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri..



Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödeniyor. Bu vergi tüm gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmiyor. Vergi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor.

Verginin mükellefi gayrimenkulün sahibi değil kullanıcısı oluyor. Dolayısı ile eğer bir dükkanı kiracı kullanıyorsa, çevre temizlik vergisinin mükellefi de yine kiracı oluyor.

Çevre temizlik vergisi mükellefiyeti, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren başlıyor. 

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen konutlarda su faturasına yansıtılıyor, işyerleri için ise belediyeye gidilerek ödeme yapılıyor.

Konutların çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?
Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 32 kuruş, diğer belediyelerde 24 kuruş olarak hesaplanacak.

Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecek.

İşyerlerinin çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:
Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:
Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması:
Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri
Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisinde 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı. 3 ay boyunca ödenebilen çevre temizlik vergisinde ödemeler 31 Mayıs'ta sona erecek. Vergide ikinci taksitler Kasım ayında ödenecek.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön