19 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda devir teslim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda devir teslim!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine başlayan Murat Kurum, görevi Bakan Mehmet Özhaseki'den devraldı…



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Murat Kurum, Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, yeni sistemle Bakanlığın görev ve yetkilerinin biraz daha arttığına dikkat çekerek, "Biz de mevcut çalışma arkadaşlarımızla üzerimize düşen neyse gece gündüz çalışacağız, tevazu içerisinde olacağız. Alçak gönüllü olacağız" diye konuştu.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; yeni yönetim sistemiyle birlikte daha iş odaklı, gelişmelere daha hızlı reaksiyon gösterebilme kabiliyetine sahip bir bürokratik yapının egemen olacağına dikkat çeken Kurum, şöyle devam etti: "Ülkemiz kazandığı bu ivmeyle 2023, 2053 hedeflerine ve 2071 vizyonuna ulaşmak konusunda daha istikrarlı ve emin adımlarla yoluna devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıma tevdi ettiği yeni görevle birlikte 2009 yılından bu yana sürdürmekte olduğum Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü vazifem sona ermiş bulunuyor. Çalışmalarımıza bundan böyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde tüm gayretimizle devam edeceğiz."

Murat Kurum'un yeni görevine başlamasıyla birlikte  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Haşan Gedikli, Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise Mehmet Özçelik oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik düzenlemelerin yer aldığı KHK ile Başbakanlık kurumunun kaldırılmasıyla birlikte, Başbakanlığa bağlı faaliyet gösteren Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı.


Geri Dön