29 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik'in sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik'in sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personellere yeni düzenleme geldi..



Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Başvuru esnasında ve atama sırasında istenecek belgelerde değişiklikler yapıldı.

Kanunun 8. maddesinin dördüncü fıkrasına göre, Kanun kapsamındaki uygulamalar çerçevesinde Bakanlıkça belirlenecek özel şartlar ile bu esasların 5. maddesinde belirtilen şartları taşıyan adaylardan başvuru esnasında elektronik oramda, sınav sonucunda ataması yapılacak personelden ise atama esnasında aşağıdaki belgeler istenecek.

a) Nüfus cüzdanının örneği
b) Öğrenim durumunu gösterir diploma veya geçici mezuniyet belgesi, yabancı yükseköğretim kurumlarındn mezun olanların, denkliği Yükseköğreim Kurulunca tasdik edilmiş diplomanın veya geçici mezuniyet belgesinin örneği.
c) Daha önce başka bir yerde çalışmış olanların çalıştıkları kuruluşlardan alacakları hizmet belgesi ve SGK hizmet dökümü.
d) Bakanlıkça düzenlenen ve aday tarafından doldurulan beyan belgesi (sabıka kaydı beyanı, askerlik durumuna ilişkin beyan, görevin gerektirdiği sağlık şartlarını haiz olduğunu belirten beyan) ile iş talep formuç
e) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formu.

Sözleşmenin sona ermesi ve yeniden hizmete alınmada yeni maddeler geldi

Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olması, bu örgütlere yardım ermesi, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanması ya da kullandırılması, bu örgütlerin propagandasını yapması, sözleşmeyi sona erdirecek.

Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulacak ve istekleri halinde bu personel yeniden hizmete alınacak. Ancak yeniden hizmete alınacak sözleşmeli personelin;

a) Sözleşmenin feshi sebebiyle iş sonu tazminatı almamış bulunması,
b) Doğum sebebiyle hizmet sözleşmesini feshetmiş ise doğum izninin bitiminden itibaren en geç bir yıl, askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesini feshetmiş ise terhis tarihinden itibaren en geç 30 hgün içinde yeniden istihdam edilmek üzere yazılı talepte bulunması gerekecek.

Kurum, yazılı talebi takip eden en geç 30 gün içinde ilgilileri istihdam edecek. Bu madde çerçevesinde yeniden istihdam edilecek personel ile yapılacak sözleşme eski sözleşmenin devamı niteliğinde olacak.


 


Geri Dön